tiistai 5. elokuuta 2014

Vihdoinkin!Vihdoinkin olen saanut aidan kasvimaan ympärille!
Nyt ei kyllä pitäisi peurat ja kauriit päästä herkuttelemaan kasvimaan antimilla. Hieman ehkä myöhässä, mutta ensivuosi näyttää jo paljon valoisammalta. Tälläkertaa peurat ovat ehtineet syödä tai maistaa lähes kaikesta, mitä kasvimaalle olin istuttanut. Herneet, pavut, salaatti, jopa retiisi oli syöty, mutta nyt ne saavat vain uneksia niistä.Aitaukselle ei tullut paljoakaan hintaa. Hankimme valmiit tolppakengät, 2x2 metritavarana, nauloja ja saranat. Rimat meiltä löytyi kotoa valmiina ja näin koko aitaukseen kului vain noin 60 euroa!

Porttivaihtoehtoja selasin netistä ja kirjoista ja kehittelin sitten tällaisen mallin lennosta. Portin lukituksena toimii loistavasti vanerista kyhätty "lukko". Halusin portista niin leveän, että voin vaivatta kulkea kastelukannujen ja kottikärryjen kanssa ulos ja sisään, ilman että törmäilen oviin ja ovenpuitteisiin.
Korkeutta koko komeudelle tuli noin 160 cm, vaikkakin luin, että aidan pitäisi olla lähes 2 metriä. Aika näyttää täytyykö aitaa korottaa. Jänoistä täällä ei ole ollut onneksi ongelmaa, joten alareunaa ei tarvitse verkottaa.
Jätimme aidan mahdollisimman kevyeksi, jotta se ei erotu maisemasta niin paljoa. Käsittelen sen vielä rautaoksidilla ja verijauholitkulla. Toinen harmaannuttaa ja suojaa puuta, toinen lisäsuojaa elukoilta.Perunamaa ja lääkeyrtit jäivät toistaiseksi aituaksen ulkopuolelle, koska ovat saaneet olla tähänmennessä rauhassa.  Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen ja iloinen, että nyt saan sitten itse nauttia kasvimaan antimet!

2 kommenttia:

  1. Kaunis aitaus hyötytarhalle! Itse kyhäsin vain heinäseipäiden avulla verkon kasvimaan ympärille, jospa ensi vuonna saisimme itsekin aikaiseksi kunnon aitauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppukesän kokemuksella tätä täytyy vielä tuunata. Jostain oli joku pikku bambi päässyt likistämään itsensä sisäpuolelle, joten joudun kyllä verkottamaan alareunan. Mutta huomattavasti vähemmän aktiviteettiä öisin, nyt kun alue on aidattu.

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)