torstai 12. maaliskuuta 2015

Vuosi vierähtänyt!

Tänään on tasan vuosi, kun aloin kirjoittamaan blogiani ja postasin ensimmäisen tekstini!

Kyllä on aika kulunut siivillä ja olen saanut iloisia ja aktiivisia lukijoita. Mikä sen mukavampa, kun saa herätettyä keskustelua ja joskus saa annettua teille, kokeneet konkarit, vähän varteenotettavia vinkkejä. Kiitos kuluneesta vuodesta!Olen saanut viettää vapaata viikkoa ja mikä sen mukavampa, että aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja piha heräilee kevääseen. Linnut ovat jo alkaneet katsastaa yksiöitään ja ensimmäiset tanssivat ötökkäparvet auringossa on bongattu.
Pihalla nousee krookukset ja sahramit puiden alla ja narsissit olivat jo todella aikaisin ylhäällä. Jopa kevätkello on noussut taas kukkimaan suurempana kuin ennen.

narsissit

Eilen sain vihdoin koulittua ensimmäiset istutukset. Parhaiten kasvuun olivat lähteneet tomaatit, kurkku, parsakaali, maurinmalva ja köynnöspinaatin, joka on lähtenyt todella hyvin kasvuun. Kylmäkäsittelyt teki ilmeisestikin poikaa.
Osa chileistä ja akileijoista antaa odottaa vielä. Jotain pientä näkyy kuitenkin olevan tekeillä, joten malttia, kyllä ne sieltä vielä nousee.

Koulittu 11.3.2015

Käyn katsastamassa kasvihuoneen voinnin aina säännöllisesti, jotta talvi ja tuuli ei pääse tekemään pahoja. Tänään alkoi lämpötilat olla kohdillaan. Ihan kuin kesä olisi, kun on sisällä. Lämpöä riittää ja aurinko porottaa, vain kärpäset puuttuu vielä. Kohta voin varmaan nostaa vesisangot ulos keräämään kasteluvettä. Pikku yöpakkanen ei sankoja riko.

lämmöt tänään

Seuraneiti Astrid
 
Ja jotta pihalla ei tarvitse puuhata yksin, oli seuraneidiksi lyöttäytynyt Astrid. No oli siellä pojatkin, pellon reunoja nuohoomassa, hiirijahdissa.


Kevät!!

23 kommenttia:

 1. Teillä ei ilmeisesti olekaan enää yhtään lunta ja tosi isoilla aluilla narsissit! Mukavasti näyttää sullakin noita kylvöksiä olevan :) Kasvihuoneessa varmasti kätevä kasvatella ja kuten sanoitkin lämpötilat on jo aikas passelit! Lisää vaan tätä herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumet suli tän lämpöaallon myötä ja maa on nyt paljaana. Kovin on roskaisen näköiset nuo kukkapenkit ulkona mutta saavat vielä pitää lehti/risusuojansa. Odoteellaan että lämpiää lisää. Yöt on olleet kuitenkin pakkasen puolella vielä.

   Poista
 2. On todella ihanaa, kun on jo niin keväistä. Olet jo aika pitkällä idätysten kanssa. Itse en ehdi aloittaa ennen huhtikuun puoliväliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että on kevättä ilmassa. Iltselläni meni viimevuonna toukokuussa taimet jo kasvariin, joten aloittelen hyvissä ajoin. Toivotaan että ilmat lämpenevät taas nopeasti.

   Poista
 3. Oletpa ollut ahkera kylvösten kanssa ! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi seuraavat kylvöt ovat vasta huhtikuussa. Ehtivät nämä pois alta viherhuoneeseen. Kävin eilen nostamassa lämmöt, joten koulitut saavat varmaan tänään muuttaa sinne.

   Poista
 4. ... niin ja tietysti paljon onnea yksivuotiaalle !!! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea 1-vuotiaalle!
  Sinulla on taimet jo komeassa vaiheessa. Meillä oli eilen kasvavissa 15 astetta, tänään ilmeisesti enemmän. Lämpimämpää siis kuin viime juhannuksena. Mahtavalta tällainen kevät tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa ja tänään näyttää jatkuvan samanlainen ilma. Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta.

   Poista
 6. Oijoi, mikä taimi-rivistö sinulla on! Keväinen fiilis tulee tuosta. Ja siististä pihasta, minä vasta ajattelin haravan kaivamista esiin kasvihuoneesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vasta tänään kävin vähän haravan varressa roikkumassa. Tänätalvena ei onneksi ole risuja lennellyt niin paljon. Pääsi vähän helpomalla.

   Poista
 7. Hyvässä kasvussa siellä taimet jo ovatkin! Meillä ne ovat vasta kylvetty :). Nopeasti aurinko lämmittää kasvihuoneen, ihanat lukemat! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana aurinkoista viikonloppua sinnekkin. Nyt on ihanat ilmat puuhata ulkona!

   Poista
 8. Ihan kuin eri maassa asuttaisiin :) Meillä lunta ja jäätä pihalla aivan kyllästymiseen asti:/
  No kaippa se sulaa kuitenkin ennen juhannusta:) Tomeria alkuja sinulla kasvamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän avitin tuota sulamista, mutta eipä täällä paljoa lunta ole ollutkaan. Vesisateet sulatti nopeasti lumen ja jään. Kyllä se aurinko varmaan tekee tehtävät siellä tuntemattomassa maassakin, jossa asustat. ;D

   Poista
 9. Moikka, tulin vastavierailulle! Kivalta näyttää :) Meidän pihamaa on sen verran pieni, ettei kauan himoitsemani kasvihuone todennäköisesti tule koskaan mahtumaan tänne, mutta aina keväisin alkaa kyllä kutkuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka, ja tervetuloa lukijakseni. Toivottavasti saat johonkin nurkkaan puristettua kasvarin, koska siellä saan kasvatettua ihan toisella lailla herkkuja. Aina löytyy tilaa pikku kasvarille. ;D

   Poista
 10. Siellä on totiset kylvöpuuhat meneillään! Ihana määrä pikku taimia, ja versonalkuja, ja söpönen kissaneito :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tuppaa lähtee mopo välillä käsistä noitten kylvöjen kanssa, mutta kivaa on! Ja eihän tuossa ole vielä läheskään kaikki, tuo vasta eka kylvö! Lisää tulee myöhemmin! :D Astrid kiittää kehuista :D

   Poista
 11. Sattui hyvät kelit lomaviikolle. Kasvarissa jo todella lämmintä ja versot viuhuvat kasvua.
  Suloinen kisuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjänä on mukavaa olla välillä, kun voi pitää lomaviikon silloin, kun on luvattu kaunista.;D Kyllä kevät tulee nyt kohinalla vaikka yöpakkaisia vielä riittää. Aurinko lämmittää niin ihanasti päivisin.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)