lauantai 18. heinäkuuta 2015

Miesten piha


Kuten sanottu, aikani on kulunut tv-sarjan kuvauksissa ja piha on jäänyt aika lailla heitteille osaltani. Kasvihuoneessa tosin kasvaa tomatit ja muut kasvit loistavasti ja odotankin satoa innolla.

Muun pihan on vallanneet miehet. Pitkään haaveiltu projekti on pyörähtänyt käyntiin ja oman saunan tai paremminkin kylpylän toteutus on lähtenyt liikkeelle. Jotta pääsemme suunnittelemaan sisäosia kellarissa, pitää ulkopuoli kunnostaa ensin.


Piha näyttää sotatantereelta, kun kaivuri on raivannut talon seinustalta maata ylös, jotta salaojaputket saadaa vihdoin laitettua maahan yli 60 vuoden jälkeen. Näin saamme kellarin kuivahtamaan ja näemme voimmeko mahdollisesti kaivaa kellaria syvemmäksi. Nyt korkeus sisätiloissa on vajaat 190 senttia, joka on aivan liian vähän saunan rakentamiselle.

Ennen emsimmäistä kaivuupäivää urakoimme aamusta kaikki säilytettävät perennat penkeistä ylös ja nyt ne asustelee syrjemmällä laatikoissa turvassa. Minä suuntasin töihin ja miehet valloittivat pihan. Emme vältyttyneet heti pieneltä takaiskuilta, kun harmaavesiputki kaivettiin poikki. Pientä luovuutta ja mieheni sai viriteltyä väliaikaisputken, jotta voimme käyttää vettä normaalisti taas kotona.

Tähän mennessä tilanne on näytänyt oikein lupaavalta. Kalliota ei tule "ei toivotuissa"-paikoissa vastaan ja sisätiloissakin lattian alta ei vielä ole löytynyt mitään, joka estäisi saunan rakentamisen.

Vaikka piha näytää miltä näyttää, onneksi sieltä löytyy vielä kauniita kukkivia nurkkiakin. Uusimmat ruusut ovat tänäkesänä alkaneet kukkimaan, kuten Sammalruusu ja Papula, joka ehti kukkia enne kuvaamista. Keltaiset jaloruusut ovat kasvattaneet juurivesoja, jotka kiipeävät kivien yli. Ihana yllätys oli, kun tänävuonna ne olivat nuppuja täynnä ja onneksi sain ikuistettua niistä yhden kukkivan. Muut nuput olivat kukkineet jo aiemmin huomaamattani. Kysynkin teiltä, osaako joku sanoa mistä ruusuta on kysymys? Jaloruusut ovat ilmeisestikkin ympätty johonkin peruskantaan.

Mikä ruusu?


3 kommenttia:

 1. Valtavasti nuppuja ja kukkia tulossa lisää liljoihisi.
  Saunaprojekti kuulostaa suurelta, mutta kyllä ekat löylyt saa unohtamaan kaikki mylläykset pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kieltämättä on iso projekti ja toivotaan, että saadaan vietyä loppuun suunnitellusti. Näistä vanhoista taloista, kun ei koskaan tiedä mitä vastaan voi tulla. Olenkin laskenut, että jos vaikka ensikesäksi saisi pihan taas vähän nätimmäksi. Pitkää pinnaa ja hyvää onnea tarvitaan! Nämä kun ei koskaan mene kuin Strömsössä... :D

   Poista
 2. Teiltä onnistuu homma kuin homma !

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)