maanantai 14. syyskuuta 2015

Habitare 2015


Sain kesällä Billnäsin Antiikkimarkkinoilla olleelta myyjältä liput Habitare messuille, joten varasimme viime lauantain sen kiertämiseen. Koska Habitaren rinnalla oli muitakin messuja, kuten Hifimessut, päätti miehenikin lähteä mukaan. Ja mikäs sen mukavampaa!

Ensimmäiseksi törmäsimme Valo 2015- osastoille ja ensimmäiseksi silmiini osui tämä huikea pihavalisin, jota kotimainen Karlux valmistaa. (Kuva ei valitettavasti tuonut valaisinta oikeuksiinsa.) Led tolpalle sai huikeat 6 metriä korkeutta tarvittaessa, mutta kotipihalle riittäisi hyvin tämä 4 metrinen tai matalampi. Tämän valaisee noin 20 metrin alueen, joten kaksi valaisinta meidän pihalla riittäisi tuomaan tarvittavan valon. Ja mikä parasta, lamppu toimii Ledillä tietysti. Hintaa en edes tohtinut kysyä.

Karlux

Seuraavaksi törmäsimme Airamin osastolle, jossa tutut Puutarha- ja pihavalaisimet olivat näytillä.
Uutuus, "Valokivi", herätti paljon mielenkiintoa ihmisten keskuudessa ja onkin näillä näkymin tulossa ensikeväänä myyntiin kuluttajille ja ilmeisesti muutamassa koossa.

Airam

Uutuus

Vitan hullunhauskat höyhenvalaisimet olisivat olleet varmasti meidän kissojen mieleen! Näin jo sieluni silmin miten kissat roikkuvat keinuen tässä kattovalaisimessa kiinni. Hmmmm... ei meidän kotiin... näin ollen jätimme valaisimet ja jatkoimme matkaa.
Myös muita hauskoja, uusia ja innovatiivisia valaistusratkaisuja löytyi osastoilta.

Vita

Seuraavaksi törmäsimme pintamateriaalien osastoille. Tämä oli positiivinen yllätys, kun nyt kerran saunaprojekti on ajankohtainen. Löysimme monta eri vaihtoehtoa saunan ja suihkutilan pinnoitukselle ja nyt on enemmänkin ehkä valinnan vaikeus. On laattaa jos jonkin sorttista, on mikrosementtiä ja sisustuslaastia ja ties vaikka mitä. Näitä täytyy tutkia myöhemmin tarkemmin.

Myös seinäpintamateriaaleja oli tarjolla tavanomaisen tapetin ja maalin ohella. Ehkäpä Hifimessujen läsnäolo oli innostanut maahantuojia esittelemään toistaan hienompia akustiikkalevyjäkin. Hauskin seinälevy oli hajulevyt, jotka tuoksuivat! Tarjolla oli metsäkukista ja heinistä, kahviin ja vaniljaan. Ehkä ei kuitenkaan kotiin käytettäväksi ainakaan koko seinällistä, mutta kerrassaan ihastuttava keksintö.

Sisustuslevyjä

Myös muuta sisustukseen liittyvää ihanaa tietysti löytyi. Missonin raidat jaksavat ilahduttaa joka kerta reippailla väreillä. Tartuipa poistopussukasta muutama pyyhekin matkaan.  
Kaiken kaikkiaan messut tarjosivat sisustuksen uusimmat tuulet, materiaaleista muotoiluun, ekologisutta unohtamatta. Maanläheisyys olikin kovassa nousussa ja led jyrää valaisinmarkkinoilla. 
Oikein onnistuneet messut, tänne ehdottomasti ensivuonnakin! 

2 kommenttia:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)