perjantai 28. elokuuta 2015

Salaojia ja valuhommia


Etupihan salaojitus on saatu kuntoon ja herrat ovat siirtyneet pihanpuolen lyhyelle seinälle salaojittamaan seinustaa. Samalla muutamme rappusten kulkusuuntaa oville. Kun ennen ne menivät seinän viertä alas, nyt ne tulevat menemään suoraan pihalta oville. Näin väliin jää sopiva terassin mentävä tasanne.


Salaojitus on ollut todella haastavaa, koska peruskallio tulee koko ajan vastaan. Varsinaista ässämutkaa on saanut putkien kanssa harrastaa, jotta kaadot on saatu kohdalleen.
Kun kaadot ja putket olivat paikallaan, oli aika rakentaa valukehikot alatasanteelle ja portaiden pohjaksi. Portaikko valetaan sitten täytemaan päälle ja kun pohjalla on tasainen betonilevy, ei tarvitse sitten miettiä routavaurioita tahi muuta. Nämä portaat kestää!Kehikot täytettiin sepelillä ja alatasanteen reunaan asennettiin pieni putki veden poistoon tasanteelta.
Kun kehikot ja raudoitusverkko olivat paikalla ja vaaterissa oli valun aika. Tuttavamme tuli auttamaan valussa ja toi tarvittavat aparaatit mukanaan. On ihan mahtavaa, kun täällä böndellä löytyy vielä tätä talkoo henkeä. Naapurikin tuli suoraan töistä katselemaan ja kohta oli kädet betonissa.
Kolmen miehen voimin työ meni todella nopeasti. Kun ensimmäinen kierros valuharkkoja oli aseteltu paikalle, minä pääsin viimeistelemään alatason pinnan. Herrat, kun eivät taivu tuollaiseen pikku pipertelyyn ja minusta se taas on ihan parasta.


Nyt sitten odotetaan, että taso kuivuu, jotta portaat päästään valamaan  ja loput valuharkot voidaan asentaa paikalleen.3 kommenttia:

  1. Kolmen miehen voimin tulee varmasti nopsaan valmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on edennyt puuha ja ensiviikosta päästään valamaan portaita. Mielenkiinnolla odotan sitä!

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)