sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kevättä rinnassa, siemeniä mullassa

Aurinko on vihdoinkin alkanut näyttäytyä taas täälläkin ja luonto alkanut antaa merkkejä keväästä. Lintujen viserrys on muuttunut ja aurinko lämmittää mukavasti pihalla ollessa.

Puutarhamyymälöihin on tullut kaikki herkut ja houkutukset tällaiselle puutarhahörhölle. Olen yrittänyt pantata hankintoja, koska omasta takaa löytyy valtava määrä siemeniä ja muuta tilpehööriä. Lisäksi olen odottanut pakettia Nelson Gardenilta.

Nyt postista tupsahti sitten ensimmäinen pr-paketti kaikkineen ihanineen herkkuineen. Siemeniä, uutuuksia, uusia tuttavuuksia, ekologisia, hauskoja ja hyödyllisiä tuotteita ja vaikka mitä. Siemenet olivat suurinosa luomusiemeniä, joka sopii minulle ja tavalleni viljellä, kuin nakutettu.


Nelson Gardenilta ihania herkkuja

Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Nyt voin sitten aloittaa kylvöt. Tänä vuonna varmasti kaksi kuukautta myöhemmin, kuin aikaisempina vuosina. No parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Ehkäpä tämä ajankohta on itseasiassa parempi. Aikaisempina vuosina, kun taimet ovat aina päässeet venähtämään pitkiksi honkeloiksi, ennenkuin sain ne ulos.

Eli mitä sitä nyt sitten alkuun kylvisi?
Tomatit, (ehdottomasti!) chilit, munakoiso, paprika. Näillä lähdetään liikkeelle. Niin ja Nelson Gardenilta saatu minulle uusi tuttavuus Malabarinpinaatti. Köynnöstävä pinaatti,josta voi käyttää kaiken, myös varren. Hauska verrata tätä esimerkiksi Hyvänheikinsavikkaan, josta pidän todella paljon.Nelson Gardenilta tuli ihan mielettömän hauskat valmiit taimipotit, joissa oli siemenet ja kaikki valmiina! Kansi auki ja vettä perään ja ei kun satoa odottamaan. Todella helppoa! No täytyy ne myöhemmin koulia vähän isompiin ruukkuihin, jos aikoo saada satoa, mutta helppoa kuitenkin. Ja mikä parasta, molemmasta rasiasta löytyy kahta eri lajiketta!

Nämä voisi istuttaa vaikka Nelson Gardenin  kierrätysmateriaaleista tehtyihin Blueberry isututuskasseihin, jotka sopivat hyvin parvekkeelle, patiolle tai vaikka pikku rivarin pihaan. Minulta kuitenkin löytyy se kasvihuone, joten nämä päätyvät sinne. Käytän istutuskassit johonkin muuhun.
Myös Maatiainen Ry:ltä löytyi muutama mielenkiintoinen vanhan ajan tomattilajike.
Pihvitomatti 'Marmande' on jättisuuria, jopa 500 g. tomatteja tekevä lajike, kasvihuoneeseen. Sopii hyvin omaan käyttötarkoitukseen, eli soseitten valmistukseen.
Vanha maatiaiskantainen tomatti 'Potattomatti', on mielenkiintoinen. Se kestää hyvin vaikka avomaalla ja pitiäisi olla erittäin satoisa säällä kuin säällä. Jää nähtäväksi minkä makuisia kyseiset lajikkeet ovat ja jääkö ne suosikkilistoilleni.

Omasta takaa laitoin vielä lajikkeet, jotka löytyivät entuudestaan kuten

-mustat tomaatit 'Black Russian', 'Black Pearl'
-vihreät 'Green envy'
-punaiset  'Apelsin', 'Kavaler' ja  'Poddubny'
-keltainen 'Honey Candy'
-chilit 'Cayenne', 'Hungarian yellow hot wax', "Lombardo" ja nimetön keskivahva chili
8 kommenttia:

 1. Noista herkuista on kiva laittaa kesällä ruokaa:)

  VastaaPoista
 2. Wau - tulipa sinulle oikea herkkupaketti! Itsekin olen innostunut noista briketeistä - ne on aikas käteviä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Olin kyllä iloinen nähdessäni mitä kaikkea mahtavaa Nelsonilta tuli! Kiva päästä testailemaan tuotteita ja jakaa se sitten teidänkin kanssa.

   Poista
 3. Kyllä tämä on kivaa aikaa! Sinä oletkin saanut oikean herkkupaketin. Siitä on iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!Ihanaa, että tällaisia mahdollisuuksia saa.

   Poista
 4. Upean paketin oletkin saanut, ihanaa päästä kylvämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, en ole ehtinyt niin paljon keskittyä puutarhaan viimeaikoina ja nyt kyllä taas sormet kutisee päästä tuikkaamaan ne multaan. Kevät!!!

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)