maanantai 28. joulukuuta 2015

Valoa pimeyteen


Pitkän aikaa olen toivonut kohdevalaisinta pihalleni ja olenkin miettinyt miten sitä voisi hyödyntää pihallani. Yhteistyö Airamin kanssa mahdollisti tämän kokeilun, kun Airam toimitti minulle Led puutarhankohdevalon.


Nyt, kun päivät ja illat ovat todella säkkipimeitä täällä oli hauskaa kokeilla minne kaikkialle kohdevalo taipuu. 15,5 W kohdevalo antaa huiman valotehon ja sitä voikin pienen wattimäärän takia poltella pitkät ajat. Jotta siirtely kauvimpiinkin paikkoihin onnistui sain vielä 2 x 20 metriä kumikaapelijatkojohtoa ja IP 44 suojauksella olevan ulkona käytettävän ajastaminen. Mutta koska asun metsässä ja naapureita ei häiritse yöllinen valaisimesta kajastava valoisuus, jätin ajastimen asentamatta ainakin näin aluksi.


Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen! Kiertelin pihaa ja asetin valon kohteisiin, joissa ajattelin sen toimivan. Kasvihuone oli varma valinta. Klassisestihan pihavalaisimilla on valaistu rakennuksia. Tosin olisi ollut mielenkiintoista nähdä miltä valo olisi näyttänyt sisällä kasvihuoneessa, mutta valitettavasti 40 metrin kaapeli ei riittänyt sisään saakka. 


Kohdevalolla voi korostaa myös tiettyä esinettä, kuten tässä vaikka tätä koivun oksaan kiinnitettyä vanhaa keinua. Pimeässä varmasti mielenkiintoisen näköinen. 


Myös puiden valaiseminen on ollut perinteinen valinta. Tässä valaistavana on lätäkön lähellä oleva kuusi. Kohdevalo sopii hyvin kivikkojen keskelle ja ei herätä turhaa huomiota, vaan sulautuu maisemaan mielestäni hyvin. 


Pelkkä heinätupaskin näytti valossa aivan toisenlaiselta. Tästä minä pidän. Ja kuten huomata voi, käyttötarkoituksia löytyy jokaisesta pihasta varmasti satoja. Oma kohdevalaisin jäi mäntyjen keskelle valaisemaan pientä metsikköä keskellä pihaani. (kts. aloitus kuva)  Männyt, kun ovat mielestäni hienoja valaisunkohteita muotokielen takia.  Airam toimitti minulle myös syksyn juhlia varten upean valosarjan jossa oli 10 isoa led palloa.
Pihakuusta laittaessamme huomasimme, että olimme heittäneet kaikki sähkösyöpöt vanhat valosarjat roskiin ja olimme ilman valoja. 

Onneksi mieleeni tuli nämä Airamilta saadut koristevalot, joiden suojaus on IP44, eli ne sopivat hyvin myös ulkokäyttöön. Siellä ne nyt sitten ihastuttavat pihakuusen valoina. Vain mielikuvitus on rajana valoja käytettäessä. 


 Kiitos Airam  yhteistyöstä!


8 kommenttia:

 1. Kohdevalo antaa kyllä satumaisen tunnelman moneen kohteeseen ja paikkaan.

  VastaaPoista
 2. Kohdentavat pihavalot voisivat todella terästää pihaani. Vaikka kaupungin puolesta on katuvalot, sisemmällä puutarhassa on todella pimeää tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valaisee tosi hyvin ja sittenhän Airamilta löytyy se Easy Connect sarja,jossa on tosi kivoja valoja. Ne eivät ole ihan näin mobiileja kuin tämä. Kannattaa katsastaa.

   Poista
  2. Meillä on vuosia tyttären huoneessa olleet tuommoiset "karnevaalivalot" ja nyt hänen muuttaessaan kotoa himoitsen niitä puutarhaa ilahduttamaan. Koskaan en tosin ajatellut niitä kuuseen ripustaa, joten kiitos vinkistä :)

   Poista
  3. Kuten sanottu, vain mielikuvitus on rajana! Ilo olla inspiraatioksi!

   Poista
 3. Joo tulee kyllä aivan satumainen olo. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijakseni. Toivottavasti viihdyt sivuillani. Vastavierailu suoritettu. ;D

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)