perjantai 25. joulukuuta 2015

...no onkos tullut kesä talven keskelle...

En ole ehtinyt pitkään aikaan koneen äärelle kirjoittamaan tätä blogiani, pahoittelut siitä.

Osasyynä on, että puutarha seisoo nyt talviteloilla ja mitään ihmeemmin ei tapahdu, kuin toisaalta olen toiminut Punaisen Ristin vapaaehtoisena vastaanottokeskuksessa täällä kotopuolessa. Ja se jos mikä on vienyt aikaani ja innostukseni onkin suuntautunut sinne. On hienoa ollut saada olla mukana tässä toiminnassa ja auttaa pitkän matkan taivaltaneita, uudessa maassa, uuden elämän aloittavia ihmisiä. Suosittelen kaikille lämpimästi.

No nyt joululoman aikana on ollut sitten aikaa pistää nenän ulos omalle pihallekin ja tänään päätin lähteä pitkästä aikaa kameran kanssa katsastamaan miten tilukset voi. Ja kylläpäs siellä oli yllätyksiä! Lämpimät säät ovat näemmä sekoittaneet kaiken kasvun ja löysinkin sieltä täältä kevätkukkijoita kasvuhommissa.

pieniä orvokin taimia laatikossa


Akileija oli tehnyt alkuja siirtolaatikoissa, krookukset puskivat narsissien tavoin kukkapenkeistä ja orvokkikin tehnyt pieniä alkuja, joten ei muuta kuin kävin ensitöikseni asettelemessa joulukuusesta jääneet karahkat talvisuojaksi pienille aluille. Jos vaikka tämä vielä muuttuisi talveksi jossain välissä. Hienoa oli löytää, että jouluruusu Helleborus Emma kasvattaa kovaa vautia nuppuja! Ihanaa!!!

Akileija lähtenyt kasvuun


Hellaborus Emma tekee kukkia

Kasvimallakin oli yllätyksiä, kun mansikka näytti kasvavan jo täyttä vauhtia ja timjamikin kasvaa jo toista vuotta ulkona avomaalla! Ja kasvihuoneessa salaatti, persilja ja rosmariini kasvaa täyttä häkää. Kohtahan tässä voi aloitella kasvihuonekautta, jos ilmat jatkuvat näin lämpiminä! Kaikkea kanssa!!! 


kohta saadaan mansikoita?

timjamit kasvussa jo toista vuotta

persilja

rosmariini voi hyvin

tuoretta salaattia tulossa


4 kommenttia:

  1. Luontokin menee ihan sekaisin näistä säistä! Tämmöstäköhän se tulee olemaan jatkossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hurjaltahan nämä ilmat nyt tuntuvat. Tänään mittari näyttää jo -7 astetta, joten nyt sitten alkoi vähän pakastaa. Onneksi ehdin suojata alkuja. Saa nähdä miten selviävät ja jatkuuko pakkanen.

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)