keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Lisää narsisseja


Olen suunnitellut etupihan kukkapenkkiin narsissimerta, monien muiden tapaan, jotta penkki ilahduttaisi jo heti keväällä. Olenkin aloittanut istuttamisen aiemmin alkusyksystä. Toiseen reunaan istuttamani viimevuotiset narsissit kukkivat sen verran myöhään, että jäivät vähän perennojen alle. Asia täytyy vielä korjata aiemmin kukkivilla yksilöillä. Alennusmyynneistähän löytyy nyt mitä ihanampia sipuleita. Itse ostin viimeksi Helsingissä Lindlistän sipuleita. Siellä, kun ne eivät mene yhtä nopeasti kaupaksi, kuin täällä maalla.

Lidlin löytöjä

Joten ei muuta kuin leikkureiden varteen ja leikkaamaan kuihtuneet kukat ja lehdistöt penkistä pois kohdasta johon  suunnittelin istuttavani tälläkertaa sipulit. Parturoin penkin aikalailla sileäksi ja korjasin pahimmat roskat pois isolla haravalla. 


Keväällä kävin penkin tästä kohtaa kokonaan läpi talikolla ja poistin rikkaruohoja ja istutuin uusia perennoja, joten maa oli ilmava ja sipulit oli helppo istuttaa. Istutin sipulit sikinsokin tasaisin välein. Sain jopa kaivettua perennajuurakon sekaan muutaman sipulin. Ei jää sitten tyhjiä aukkoja.


Kun sipulit olivat kaivettu maahan sopivaan syvyyteen, lisäsin reippaan kerroksen hevosen lantaa päälle. Penkki kun on painunut aika reippaasti.


Kun penkki oli siistitty, niin korjasin vielä perinneaidan, joka viimetalvena meni rikki. Joko kissat tai peurat ovat roikkuneet siemenautomaatissa, jolloin viimeinen tolppa ja poikkipuut katkesivat. Onneksi varastosta löytyi valmiina vanhoja kuusenrunkoja aitaa varten, joten korjaus kävi nopeasti ja helposti. Ensin kangella alut pystypuille ja moskalla nakuttelin ne paikalleen oikeaan syvyyteen. Sitten plaseerasin poikkupuut paikoilleen ja sidoin ne perinteisellä tervanarulla kiinni. Se näyttää kauniilta ja tuoksuu mitä ihanimmalta.  Mitään muuta, kuten nauloja tai vastaavaa ei tarvita, jotta komeus pysyisi kasassa.

Lopuksi lintujen ruokintatalo omalle paikalle ja kaikki ovat tyytyväisiä. Niin emäntä, istäntä kuin linnut.5 kommenttia:

 1. Ja minä kun päätin, että tämän syksyn sipulit on nyt istutettu. Olisikohan niitä alennussipuleita vielä löydettävissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on aina tällaista hamstraamista! :D Ajattelin käydä vielä Plantagenissa katselemassa, jos jotain kivaa löytyisi. Saisin sitten vielä pätkän tehtyä.

   Poista
 2. Kaunista siellä<3 Voin nähdä jo ihanat narskut tuossa aidan edessä, oi kevät tule jo!

  VastaaPoista
 3. Voihan ihme, Lidlin sipuleita alesta. Täällä menevät heti kuumille kiville, parhaimmat ekana päivänä. Sinä sait näköjään keisaripikarililjaakin.

  VastaaPoista
 4. Minä laittelin viime viikolla viimeiset kukkasipulit. On se vaan kiva nähdä, millaisia kukkia niistä tulee ensi keväänä. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)