torstai 7. huhtikuuta 2016

Kevätmessut 2016


Tänään ne sitten taas alkoivat! Vuosittaiset Kevätmessut!

Tänään kävin läpi Oma Piha 2016 näyttelyä. Aloitin kierrokseni tietysti Puutarhauni-aluesta, jonne maisemasuunnittelija Tanja Nieminen (ylempi AMK) ja arkkitehti ja maisema-arkkitehti Tiina Holmberg (SAFA, MARK) Puutarhaetsivistä suunnittelevat leikkimäisen, sadun ja unenomaisen alueen. Joitain oivalluksia siellä oli, mutta ehkä alue oli kuitenkin enemmän suunnattu lapsille. Tosin kaikki olivat todella taidokkaasti tehty, mutta minua ei ehkä tällainen niin inspiroi. 

Joten lähdin kiertämään muita osastoja. Ennen sitä kuitenkin piipahdin sanomassa hei Blogikylään, jossa 4 puutarha-alan bloggaajaa oli saanut tehdä oman unelma kasvihuoneen. Ja miten loistavat valinnat olivat osuneet. 4 täysin toisistaan poikkeavaa näkemystä! Täältäkin tuttut blogikaverit Kukkaiselämää ja Kukkala oli siellä, kuten minulle tuntemattomat Rauhanrentola ja Koti kaupungin laidalla. Oli hauska nähdä heidän ajatuksia ja käsialaa. Tovin juteltuani jatkoin matkaani osastoille. 

Maatiainen Ry:n ihanat naiset
 Ja kukapa muukaan sieltä tupsahti vastaan, kuin Maatiainen Ry:n ihanat rouvat! Heidän kanssa vaihdoin pitkän tovin kuulumisia, juttelin asiakkaiden kanssa pähkinäpensaan kasvatuksesta (joka valittiin vuoden 2016 maatiaiskasviksi) ja suunnittelimme mahdollista Tukholman reissua. Näiltä rouvilta löytyy sellainen tieto-taito maatiaiskasvien ja alkuperäislajikkeiden kasvatuksesta, että en voi muuta kuin suositella täällä piipahtamissa messuilla. Sain 5 Konnevedeltä tuotua ryvössipulia koekasvatukseen, ja niiden onnistuttua palautan osan takaisin heille jälleenmyyntiin. 
Tuskin maltan odottaa miten kasvatus onnistuu. Seuraava pysäkki oli Niittysiemen Oy:n osasto. Olen pitkään haaveillut kukkaniitystä takapellolleni, mutta sen verran työläs projekti kuitenkin on saada alkuun, niin olen siirtänyt sitä tuonnemmaksi. Sain kuitenkin muutaman siemenpussin luonnonkukkia pihaani. Numikohokki minulla olikin pihassa, mutta se katosi, mutta nämä Ruisunikko ja Nuokkukohokki ovat uusia tuttavuuksia. Toivottavasti ne viihtyvät pihallani. Sain muutenkin hyviä vinkkejä istutukseen ja idätykseen. Niistä enemmän, kun kokeilen niitä. Messut olivat ehkä vähän latteammat osastojen annilta, kuin toivoin. Hollantilaiset myivät sipuleitaan taas, samat Parmesan juustot ja pullanmyyjät olivat paikalla. Toivoisinkin enemmän pienten yhdistysten esiintymistä, isojen puutarhamyymälöiden osastoja ja konkreettista neuvonta ja suunnittelupalveluja. Puutarha on niin paljon muutakin kuin yksi kasvihuone tuottaja ja hollantilaiset sipulinmyyjät. Mutta ehkä näille messuille ei ole helppoa enään nykypäivänä saada osallistujia kalliiden tuottamattomien osastojen takia. Iloksi kuitenkin löysin muutaman uuden osaston, kuten poikien Chilimaailman, Neuvorffin puutarhatuotteet ja oli siellä muutama muukin puutarhatuote. Luomu näytti olevan kovassa nousussa. 

Huomenna palaan kuuntelemaan esityksiä ja käyn Oma Talo messuilla. Saa nähdä miten ne ovat onnistuneet.  5 kommenttia:

 1. Eksyitkö Tommolan tilan Eijan kojulle!? Olisin nimittäin eilen vieraillut hänen tilallaan Leivonmäellä, mutta iloisesti vastasi puhelimeen messukeskuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, tuo ryvässipuli kiinnostaa minua kovin, olen kotoisin Konneveden naapurikunnasta. Olikohan tuota Maatiaisella enemmänkin myynnissä?

   Poista
  2. Sori Minna, että vastaus tulee vähän myöhässä, mutta kyllä Maatiaiselta pitäisi vielä löytyä näitä ryvässipuleita. Netissä www.maatiainen.fi kautta voi tilata tai ottaa yhtetyttä heihin.

   Paljon niitä tosin ei ollut.

   Poista
  3. Katselinkin jo heidän luettelonsa läpi, mutta sipuleita en löytänyt:( Ehkä kannattaisi kuitenkin laittaa sinne vaikka sähköpostia!!

   Poista
  4. Juu niitä oli aika vähän. Mullekkin tuli kirjaimellisesti pöydän alta, joten kannattaa kysellä. Pitää vaan muistaa palauttaa sadosta osan takaisin sitten syksyllä jotta kanta saadaan pysymään. :)

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)