sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Siellä ne nyt on


Tänä vuonna olen vähän yrittänyt malttaa tätä hurjaa istutusvimmaa, joka joka kevät iskee. Sitten on pöydät notkollaan ties minkälaisia taimen alkuja. Alkuhuumnan jälkeen iskee kuitenkin se valtava taimiähky, joten ajattelin olla kaukaa viisas ja välttää hurjimpia ylilyöntejä.

Tälläkertaa yritin oikeasti keskittää istutukset sen mukaan mitä oikeasti tarvitsen. Vähän brokkolia, ruusukaalia, pinaatteja ja sitten tomatit. Ehdottomasti tomatit! Ja niistäkin viimevuonna hyväksi havaittut lajit. Koska omasta takaa oli edelleen valtavat määrät siemeniä, en hakkinut juurikaan uusia.

Multiin meni kaikki värit kirsikkatomateista; keltainen, punainen, vihreä ja musta.
Ja sitten tietenkin nämä perus punaiset joista kokoa normaali ja jätti. Näitä jaksaa sitten kaltata syksyllä pakkaseen.

Kuten useampana vuonna olen huomannut itävyys siemenissä on ollut lähes 100 %, joten jälleen kerran istutin viimevuotisista ja tämän vuoden uusista siemenistä 5 siementä kutakin lajia. Vanhempia siemeniä laitoin sitten peräti 7-8 siementä, koska itävyys heikkenee siementen vanhetessa. Mielenkiintoista nähdä miten tämä pitää paikkaansa. Nyt osa on noussut hyvin, toiset vähän hitaammin. Kaikissa kuitenkin alkuja näkyvissä.

Basilika on ainoa lajike jonka istutin taas hajakylvönä isompiin alustoihin. Ne saavat siinä sitten kasvaa niin kauan, että siirrän ne kasvihuoneeseen.Erottelen niistä tuppaita ja laitan maahan.

Hetken mietittyäni mitä tekisin chilien ja paprikoiden kanssa, päädyin tänä vuonna siihen, että en kylve niitä. Chili antoi viimevuonna heikon sadon ja ne muutamat, joita saimme en edes sitten loppupeleissä käyttänyt. Chili on mielestäni liian tuhtia tavaraa kesäkuumalle.
Myös paprikalla oli aika heikko esitys viimevuonna, joten jätän sen väliin tältä erää.
Säästän tilaa mielummin joillekkin uusille tuttavuuksille, jotka menevät kylvöön hieman myöhempänä ajankohtana.

Ja ihan vielä vinkkinä Nelson Gardenin valmiisiin taimipotteihin, ÄLÄ TIPUTA niitä lattialle rasiaa avatessa, jos haluat tietää mikä kasvaa missäkin! Tottakai minulle kävi näin ja nyt sitten ihmettelen mitä on mistäkin tulossa. Hyvin tuntutvat kuitenkin kasvavan.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)