maanantai 6. maaliskuuta 2017

Ikkunalaudan taimitarha kokeilu

Ikkunalaudan taimitarha on ollut mielessä jo pitemmän aikaa ja visiot valmiista puutarhasta jo siintää silmissä. Joten ei muuta kuin askel sitä kohti taas otettu.
Sain viimein koottua kaikki tarvittavat tilpehöörit ja käytyä siemenvarastot läpi! Oih, mitä aarteita sieltä löytyikään! Ihania Akileijoja, Unikkoja, Köynnöspinaattia ja Hyvänheikinsavikkaa! Vaikka ja mitä, mutta nyt täytyi pitää malttia. Seuraavaan kertaan ja isompaan puutarhaan sitten....


Tällä kertaa istutukseen pääsi itseoikeutetusti, vihreä minitomaatti,Green Envy. Maultaan täysin omanlainen, makea minitomatti on juuri sopiva kevyisiin kesäsalaatteihin, kuin myös napostetalvaksi. Se ei myös aiheuta niin paljon haittaa, jos päätyy putoamaan naapurin Lissun päähän ranskalaiselta parvekkeelta.Yrteistä multaan päätyi italiainen basilika ja lehtipersilja, salaatteistä klassinen Romain ja lehtisalaatti, pinaatti ja oman puutarhan siemenistä korianteri. Lopuksi vielä tupsautin muutaman chilin siemen, kun jäi tilaa. Nelson Gardenin MicroLeaf sarjan Seraptansinappi ja Pak Choi kaali pääsi myös vihdoin kokeiluun.Täysin iskemättömät kasvatusastiat ja Nelson Gardenin pienoiskasvihuone pääsivät käyttöön, kun aloitin hyötytarhan rakentamisen. Valitsin mullaksi tälläkertaa Plantagenin Yrttimullan, jossa on valmiiksi luonnonmukaisia lannoitteita kiihdyttämään lehtien kasvua.

Mullat astiaan, siemenet kauniiseen riviin, laputus ja vettä. Tällä kertaa en katsonut, mihin ajankohtaan istus oli suositeltu, koska en missään vaiheessa kuitenkaan tule siirtämään mitään näistä ulos. Joten toivonkin, että ne alkavat tuottaa mahdollisimman nopeasti satoa. Tarvittaessa lisään sitten valoa ja lämpöä, ja luon keinotekoisen kesän, jos satoa ei ala kuulumaan.
Nostin astiat ikkunalaudalle, johon olin asentanut lämpömaton kiihdyttämään itämistä. Ikkuna kun kuitenkin hohkaa vielä kylmää. Valoisuutta riittää jo ihan mukavasti, joten seuraan, jos lisävalaistusta tullaan tarvitsemaan laisinkaan.


Ikea kasvihuone sai myös basilikan ja timjamin syleislyynsä ja ne näyttävät viihtyvän todella hyvin sen lämmössä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten itäminen onnistuu ja lähteekö taimet toivotusti kasvuun.

Ikioma pienen pieni ikkunalaudan taimitarha!!4 kommenttia:

 1. Taimitarha ikkunalla kuulostaa hyvältä. Toivottavasti itävät pian, oma mieli on ainakin todella malttamaton itämisen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on lähtenyt itämään. Jopa parivuotta vanhat simenet antaa antaa elonmerkkejä!

   Poista
 2. Näyttää hyvältä ja kaikki on niin siististi laitettu. Onnea istutuksiin ja mukavaa maanantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Toivottavasti onnistuu kuten olin ajatellut.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)