keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Ikkunalauta kuulumisia


Laitoin tovi sitten multaan erinäisiä suosikki kasveja ja ne lähtivät todella hyvin kasvuun. Lämpömatto alla, siemenet itivät todella nopeasti, osa jopa ihan muumassa päivässä! Persilija antoi odottaa taas, mutta nyt sekin näyttää lähteneen kasvuun.
Tomaatti ja chili itivät hyvin, itävyys 100%, joten niistä jää kasvinvaihtopäiville muutama. Omaa tilaa kun on rajoitetusti. Loput olivatkin salaatti/yrttijuttuja, joten ne menevät kyllä kaikki omaan käyttöön.

Nyt kasvu oli edistynyt siihen pisteeseen, tomatin ja chilin taimet oli aika koulia. Lähin multapussi esille, kasa vanhoja saviruukkuja ja tietysti vettä.


Kouliessa kannattaa muistaa, että uusi multa on hyvin kostutettu, jotta juuret pääsevät vauhdilla kasvuun. Nosta taimet, kun seuraavat pari lehteä sirkkailehdistä on kasvanut. Irrota taimet varovasti toisistaan, jotta juuret ei vahingoitu. Itse kastelen siirrettävät taimet hyvin muutamaa tuntia aiemmin ja siirrän juurakon mukana osan vanhaa kosteaa multaa. Näin juuret eivät koe niin isoa muutosta, vaan pääsevät jatkamaan kasvua ilman suurempaa shokkia.


Kun suurimmat taimet oli siirretty omiin ruukkuihin, oli aika nostaa ne lämpimään minikasvihuoneeseen. Chili, tomaatti ja basilika ovat kasvikumppaneita ja tukevat toisten kasvua, joten ne voi huoletta laittaa vierekkäin kasvamaan. Aurinkokin lämmitti sopivasti ikkunalautaa, joten eiköhän taimet pääse hyvään kasvuvauhtiin. Nyt sitten täytyy aloittaa mahdollisimman usein altakastelu, jotta juuret lähtevät reippaaseen kasvuun alaspäin. Loput pienemmät taimet siirsin takaisin lavaan kasvamaan omiin lokeroihin. Nyt ei muuta kuin taas odottamaan ja seuraamaan kasvua.
Muista osallistua sivuillani Kevätmessut 2017 lippujen arvontaan!!! 
Arvontapäivä 1.4, joten vielä ehdit mukaan. 


2 kommenttia:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)