torstai 24. elokuuta 2017

No vihdoinkin!!!!


Kauan on ollut taas hiljaista tällä blogin puolella. Mutta niin paljon on ehtinyt tapahtua elämässä. Niin paljon, että en ole ehtinyt tänne kirjoittamaan mistään.

Helsingin kämpän asunnon piha on kukoistanut kauniina koko kesän ja hankinnat kukkivat täyttä häkää. Mieleni on kuitenkin täyttänyt tuleva lapsi ja uusi elämä! Yllätykseni tulin raskaaksi vielä vanhoilla päivillä. Lapsentuloon valmistautumiseen ja mieheni myönteisen päätöksen myötä saada jäädä suomeen, ovat täyttäneet päiväni ja ajatukseni. Hyvä, että töihin on ehtinyt!

Päälimmäisenä on ollut mietintä minnä mennä asumaan, varsinkin nyt kun perheenlisäystä on tulossa. Helsingin 22 neliötä on aivan liian vähän pienelle perhelle. Olemme juosseet ympäri Uuttamaata etsimässä itsellemme taloa. On ollut rintamamiestaloa, kesämökkiä, uutta, vanhaa,  pientä pihaa, suurta pihaa ja kaikkia niiden sekoituksia. Loputon lista eri paikoista ja vaihtoehdoista, mutta nyt viimeinkin tuntui tärppäävän!


sisäpihaa


Levensin haarukointia talojen ja paikkojen suhteen. Olen aina ollut viehättynyt 70-luvun talojen atriumpihoista ja huonejaosta. Ja kyllä, sitten tärppäsi. Ihana, kohtuullisen hyväkuntoinen,  1972 valmistunut talo pellon laidalla, etsi ottajaansa. Tilaa on sen verran, että perhe voi tarvittaessa kasvaa ja vieraillekkin löytyy oma huone. Ja niin, se ihana atrium-piha ja uima-allas!! Ikioma uima-allas!!!! En kestä!!!

Oma uima-allas kannen alla

Toisella kerralla taloa ja tonttia kiertäessämme, vähän paremmalla ajatuksella, pihalta osui silmiin kaikkia ihania kasveja rikkaruohojen keskeltä. Hyötypuutarhalle oli oma nurkkaus, jossa oli kohtuullisen iso kasvihuone valmiina. Lasit olivat tosin meneet rikki, mutta runko näytti hyväkuntoiselta metallirungolta. Vihdoin pääsisin  taas tomaatin kasvatukseen. Tontin toisella nurkalla nökötti vanha sauna, joka on todella heikossa kunnossa. Mielessä on käynyt, että kunnostaisi saunan kesäsaunaksi tai muuttaisi sen kokonaan, esimerkiksi kanalaksi. Jotain jännää sinne voisi keksiä.

tästä ehkä kanala tai kesäsauna

Pihalla on todella paljon jättisuuria jalopuita, joista taloa lähimmät kuuset taidan kyllä kaataa ensitöikseni. Niiden juurakot ovat jo nyt tuhonneet käytäviä ja lähestyvät taloa uhkaavasti. Ja saapahan pihallekin sitten enemmän auringonpaisetta.  Takapiha, kun on sammaloitunut todella paljon varjoisuuden vuoksi.

takapihalla kasvaa paljon isoja jalopuita

Illat ovat menneet nyt talon sisustuksen ja toimintojen, kuin pihan, suunnittelussa. Poika potkii ja muistuttaa aina itsestään tasaisin väliajoin ja osallistuu keskusteluun napakoiden iskujen muodossa. Toivottavasti kuntotarkastuksessa ei ilmene mitään katastrofaalista ja pääsemme koko perhe muuttamaan uuteen kotiin!

Peukut pystyyn!

13 kommenttia:

 1. Voi ihanaa, perheenlisäystä ja uusi koti! Tontti ja piha kuulostaa sellaiselta missä on mahdollisuuksia vaikka mihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, potentiaalia löytyy vaikka mihin. Tuskin maltan odottaa, että saadaan tehtyä kaupat, jotta pääsen pihalle puuhastelemaan!

   Poista
 2. Onnittelut sekä tulevasta perheenlisäyksestä, sekä uudesta kodista.

  VastaaPoista
 3. Ihania uutisia. Onnittelut vauvasta ja uudesta talosta!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa melkoiselta elämänmuutokselta! Pidetään peukkuja, että kaupat tapahtuu ja pääset toteuttamaan pihaa. Kiva blogi sinulla, jään lukijaksi. Tervetuloa vierailemaan Pihapiian tontilla- blogissanikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo oli kunnossa ja nyt sitten homma etenee. Ollaan kyllä tosi onnellisisa ihan kaikesta. Tottakai tulen vierailulle sivuillesi. Toivottavasti tulet viihtymään sivuillani.

   Poista
 5. Onnea uudelle kodille ja elämälle! Saat varmasti uudesta puutarhasta kauniin. Siinä on hyvä pohja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Pää kyllä kuhisee ideoita uudelle talolle ja pihalle. Ei oikein osaa päättää mistä aloittaisin. Parasta varmasti olla ensikesään ja fiilistellä mikä toimii ja mikä ei ja sitten tarttua toimeen.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)