tiistai 16. toukokuuta 2017

Kotipuutarha versooo
Viikonloppuna oli Helsingissä Vallilan makasiineillä Kotipuutarha lehden järjestämä Kotipuutarha Versoo vihertapahtuma. Myyjiä oli tullut, muutamia ja osatajia oli maltillisesti ainakin päivällä, kun kävin pyörähtämssä tapahtumassa. 

Mukana tohinoissa oli messuiltakin vanhat tutut Hyötykasviyhdistys ja Maatiainen Ry. jotka edustivat luonnonmukaista kasvatusta ja siemeniä. Maatiainen Ry.llä on muuten taimenvaihtopäivät 19.5! Kannattaa ehdottomasti tulla paikanpäälle, jos maatiaiskasvit kiinnostaa. Tämänkertainen erikoisuus on perunanäyttely yksityiseltä perunankasvattajalta. Muuten myynnissä oli varsin perinteisti reilusti yrttejä ja löytyi myös perennamyyjiä. Itse ostin yhden valkoisen kuunliljan, joka jäikin ainoaksi saaliiksi tapahtumasta. Hinnat olivat kohtuu kalliita osassa tuotteista, joten ne eivät houkutelleet kovasti ostoksiin. 

Muun muassa Pioneja myyvä leikkomyyjä Knippu oli isomman helsingissä sijaitsevan kukkakaupan Pop Up myyntikoju, joka kiertää eri tapahtumia. Pionit olivat kerrassaa ihania ja tuoksu oli huumaava osastolla. Ihana idea, tosin hinnat olivat huimat. 
Perinteisempää kukkaosastoa edusti pelarguunioita myyvä osasto ja sen vieressä ollut Martat Ry., joka antoi vinkkejä kaupunkiviljelyyn. 
Loisto idea oli ottaa esimerkiksi vanha Ikean ostoskassi ja täyttää se mullalla ja istuttaa siihen vaikka perunoita. Satoa omalta parvekkeelta! Näppärä totetutuskelpoinen idea, jonka taidan soveltaa tomatin taimille. 


Oli mukavaa nähdä, että kaupungissakin järjestetään tällaisia tapahtumia ja ihmisiä riittää ihmettelemään. Tähän olisi voitu liittää ehkä yksityisten ihmisten taimenvaihtopäivä ja tilaisuus olisi ollut vielä mielenkiintoisempi.

Kotipuutarha lehden osastolla sai istuttaa perunan mukaansa, joka oli hauska idea kerätä ihmisiltä markkinointi tietoja. Valitettavasti osaston kirja-/lehtimyyjä ei ollut mukavimmasta päästä ja oli toivottavasti vain väsymyksestä erittäin epäystävällinen. Todella parantamisen varaa tässä kohtaa!


Lopuksi vielä kuvia Eliaksenkukasta ja ihanista asetelmista sen ympärillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)