maanantai 22. lokakuuta 2018

Mikä tuuri!!!

Joskus kyllä onni suosii, kuten taas viikonloppuna.

Lähdimme hakemaan tarjouksessa ollutta multaa ja kanervia Hong Kongin pop up myymälästä. Kun saavuimme paikalle, kuulimme pojilta, että putiikki oli sulkenut päivää aiemmin ja he olivat purkamassa paikkaa. Tullessamme paikalle näimme, että roskalavalla oli valtavasti mansikan taimia. Kysäisimme olike ne liikeestä ja saisiko niitä ottaa. Pojat sanoivat, että kaikki mikä on roskalavalla lähtee kaatopaikalle, joten saa ottaa mitä haluamme. Dyykkari minussa heräsi heti ja menimme ihmetettelemään mitä sinne oli heitetty.


Mansikoiden lisäksi tarkemmassa tarkastelussa paljastui, että mansikoiden ja alla oli perennoja vinot pinot! Mitä vielä, mies loikkasi ketteränä lavalle ja minä otin ja valkkasin kukkia ja järjestelin niitä ryhmiin. Valtavat määrät erilaisia havuja, kärhöjä, kuusamia, kalliolle tarkoitettuja kukkia, muutama perenna, kanervoja. Kyllä niillä auton täytti!Onneksi pihalla löytyy paikkoja minne laittaa kaikki nämä ihanat kärhöt ja muut perennat. Tässä köynnössaalis lähempää. On myös erä köynnöksiä, joista puttui laput, joten ne menee takapihalle yllätysseinämään. Keväällä sitten saa nähdä mitä siellä kukkiin.


Muutaman perennan lisäksi löysin Mongolianvaahteran ja Trumpettikukan, joka oli saanut lavalla kyytiä. Muutaman erikoismansikankin otin. Kalliokukkaset menivät äiteelle. Joskus käyt tuuri! 


 Kuvat suurentuvat klikkaamalla.11 kommenttia:

 1. Vautsi vau, mikä saalis! Onnittelut erittäin hyvästä ajoituksesta! Nyt vähän kateellisena katson tuota kärhörunsautta... :D

  VastaaPoista
 2. No jopas oli löytö, ihan mieletön! Ja hyvä kun otitte talteen sellaisetkin mitkä ei käy omaan pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon jäi vielä kasveja. Koko lavallinen niitä siellä oli. Katsotaan mitä sijoitan omaan pihaan ja laitan naapureille sitten loput tai jaan FB Roskalavalla. Jaettu ilo on tupla ilo, vai miten se meni.

   Poista
 3. Mahtava löytö! Hyvää kasvua toivon pelastetuille kasveillesi. Pistä ne äkkiä maahan, jos ehtisivät vielä juurtua ennen talven tuloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli tarkoitus alkaa lapioida köynnökset tiluksille ja valeistuttaa niitä talven yli latikoihin. Saan sitten siirrettyä valmistuviin paikkoihin, mutta niistä myöhemmin. ;D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. :D Joskus lykästää.... säästypä aika pitkä penni. Olisin kanervat ja havut ostanut ihan rahallakin.

   Poista
  2. Kiitos myös teilla kaikista kalliokasveista. Asettelin ja istutin ja nyt sitten odotan kevättä.

   Poista
 5. Wau! Nyt riittää puuhaa vähäksi aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Täälllä juostaan ympäri tonttia ja ihmetellään minne laittaa kukat.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)