lauantai 23. maaliskuuta 2019

KEVÄTPUUTARHA 2019: LIPPUARVONTA!!Olen taas mukana bloggaajana Kevätpuutarha messuilla Messukeskuksessa Helsingissä 4.-7.4.2019. Tänä vuonna tapahtumassa järjestetään vanhoja tuttuja tapahtumia ja joitain uuttuuksia ja muutoksiakin on tehty. 

Joka vuotisella ohjelmalavalla on jälleen loistavia luennoitsijoita ja mielenkiintoisia aiheita, joita kannattaa käydä kuuntelemassa. Esimerkiksi puutarhasuunnittelija Tanja Nieminen esittelee kevään puutarhatrendejä. Ne täytyy taas käydä kuuntelemassa ehdottomasti!! Viime vuonna tilaisuus oli todella idoita herättävä, vaikka jokseenkin yrityssuunnattu. Toivottavasti tämä on muutettu tänä vuonna. 
Jos joku vielä epäilee miten rentouttavaa ja energisoivaa putarha ja sen hoito voi olla, kannattaa käydä kuuntelemassa Eija Keckmania (ent. Klaucke), joka kertoo puutarhaterapiasta ja puutarhan voimaannuttavasta vaikutuksesta. Toisinaan sitä kehittää itselleen liikaa tekemistä puutarhaan ja kädet ja aika ei vaan kertakaikkiaan riitä. Luonnon voi valjastaa tällöin apuun ja helpottaa puutarhan hoitoa. Tästä aiheesta kertoo biologi Leena Luoto.

Eri alueiden ideapihat ovat olleet aina Kevätpuutarha messujen parasta antia ja kuvatuinpia kohteita. Tällä kertaa Kevätpuutarha-messujen ideapihat ovat suunnattu lapsiperheelle, koiran omistajille, city-ekoilijoille sekä ihanan rakkausretriitin toteuttajille. Valtaosasta kokonaisuuksia löytyvät hinta- ja tuotetiedot!! 
Mielenkiintoinen uudistus on tapahtunut asumisen puolella halli 3:ssa. Nimi on vaihtunut aluetta paremmin kuvaavaksi nimeksi Asu & Remontoi ja sinne on ensimmäistä kertaa rakennettu myös mielenkiintoisia mallipihoja kasveineen. Ne toteutetaan valmiista, suoraan kaupan hyllyiltä löytyvistä elementeistä ja taimista, joten kokonaisuuden tai sen osien toteuttaminen omaan pihaan on kerrankin helppoa. Mallipihasta saa selkeän käsityksen siitä, mitä kaikkea kaikkein pienimmällekin omakotitontille mahtuu, miten se on hyvä toteuttaa ja mitä kaikki maksaa. Tähän menen ehdottomasti tutustumaan. Odotan, että tämä osasto on Ideapiha-aluetta käytännönläheisempi ja realistisempi. 
Jotta tähän kaikkeen ja paljon muuhun pääsee tutustumaan, arvon 2kpl. Kevätmessu-lipua. ARVONTA!

Osallistuminen on helppoa! Kerro vain, mistä aiheista haluisit lukea juttuja. 
Arvon kommentoijien kesken liput. 
ARVONTA SUORITETAAN 29.3.2019.
Liput toimitetaan sähköpostilla, joten muista liittää omasi viestin yhteyteen. 
Onnea kisaan!

14 kommenttia:

 1. Haluaisin lukea juttuja valmiista puutarhasuunnitelmista. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä menen ihmettelemään messujen Asumis puolelle. Odotan tosiaan konkreettisia ratkaisuja. Katsotaan lykästääkö onni arvonnassa!

   Poista
 2. Messuanti kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyyhän sinne mennä, sillä messut ovat ikäänkuin avaus kevätkaudelle.
  Enpä ryhdy keksimään mitään juttuaiheita, sillä tila ei siihen riittäisi. Kaikki pihaan, puutarhaan, kasveihin ja puutarhahörhöyteen ylipäänsä liittyvä on mielenkiintoista. Jokainen tarina ja näkökulma on aina uusi.
  Tavoittelen tietenkin messulippua, sen hinnan voi sitten käyttää vaikka johonkin kivaan kasviin.
  betweenland@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa taas ihan mielenkiintoiselta. Luennot ja ideapihat oñ mun suosikit. Saa nähdä onko jotain muita ylläreitä. Onnea arvontaan.

   Poista
 3. Mallipihat ja ideapihat toivottavasti tuottavat kivoja ideoita siihen miten yhdistää kasvimaa, kukkapenkit ja kesäarki pihalla. Arvonnassa mukana!
  hootee69@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin korkeat odotukset mallipihoista ja niiden ideoista. Varsinkin jos piha on vähän pienempi, hyvä suunnittelu on kultaakin kalliinpi. Onnea arvontaan, nyt sellaisen voi jopa suorittaa. ;D

   Poista
 4. Mallipihat ja erikoiset kasvit... edeaevil@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Parvekkeiden sisustus, joka on haastava kun tuntuu että kasvit eivät millään viihdy :)

  Osallistun arvontaa Outi_maria@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitetetulla parvekkeella viihtyy kasvit yleensä hienosti. Se luo sellaisen pienilmaston parvekkeelle. Partsilla kannattaa ottaa huomioon liiallinen kuumuus ja auringonpaiste, toisaalta liika tuulisuus, jos parveke on kovin avoin. Sopiva määrä aurinkoa, lämpöä ja ilmaa. Onnea arvontaaa!

   Poista
 6. Vinkkejä happaman maan kasveista kaipaisin.
  briksu@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä pistää korvan taakse. Meilläkin on aika hapan maa paikka paikoin ja varmaan tulee itsellekkin ajankohtaiseksi miettiä tuota!

   Poista
 7. Kasvien kasvatuksesta/istutuksesta eri kasvuvyöhykkeelle. Siis että miten II kasvi pärjäisi (jos mahdollista) hyvissä olosuhteissa III vyöhykkeellä jne. :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä ihan kosketa itseäni, mutta laitetaan korvan taakse. Laajempi mietintä kasvien sopivuudesta voisi olla ehkä paikalla. Kiitos vinkistä.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)