keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Maaliskuun kylvöt

Tomaatteja kylvettäväksi

Maaliskuussa on tomaattien aika päästä multaa. Itseltä löytyi vielä vanhasta varastosta niin paljon eri siemeniä, että päätin pärjätä niiden kanssa ja olla hankkimatta mitään uusia tomaatinsiemeniä. PerPr Open House tilaisuudessa matkaan tuli taas mitä ihanimpia kevätjuttuja ja niiden mukana NelsonGardenilta Easy to grow, Amppelitomaattipaketti. Ne lähtikin ihan loistavasti kasvuun heti! 
Omasta takaa löytyi vielä 25 erilaista lajiketta tomatteja, jotka kylvin. Ne saisi nyt riittää!

NelsonGarden, Easy Grow amppelitomaatit
Tumbling Tom Yellow' ja 'Gartenperle'

Katsotaan mitkä vanhoista siemenistä lähtee kasvuun enään. Lisäsin istutussiementen määrää viidestä kymmeneen, koska itävyys on varmasti laskenut. Samalla laitoin kasvihuonekurkut itämään ja nostin kylmäkäsiteltävänä olleet siemenet lämpimään. Ne olivat alkaneet itää kylmähuoneessa.

Lämpömaton päällä on hyvä olla
Koska itäminen oli hidasta, kaivoin lämpömaton esille ja laitoin kylvetyt tomaatit, kurkut ja kylmäkäsitellyt siemenet siihen ja nyt odotellaan itämisen ihmettä. Lämpimältä ja trooppiselta näyttää. On havaittavisa jopa pieniä elonmerkkejä. Jään odottelemaan.

Aiemmin kylvetyt chilit ja munakoisot lähtivät hienosti kasvuun ja olenkin ne koulinut jo seuraaviin astioihin. Tykästyin viinevuonna kuituruukkuihin, Nelson Gardenin Paperpot ruukkuihin ja turvebriketteihin, joten käytän tänäkin vuonna niitä. Ne on helppo siirtää suoraan seuraavan koon ruukkuun tai maahan, ilman että juurakkoa tarvitsee häritä.

Helmikuun kylvöt koulittu omiin ruukkuihin

Lisäksi olemme laittaneet taas Voileipäkrassia, valkosipulin kynsiä kasvamaan. Siitä saa mukavan lisän ruokiin ja salaatteihin.Orvokkikin on syötävä!

Aurinkoista kevättä!!1 kommentti:

  1. nämä sinun kotipuutarhuri-sivusi tulevat ihan oikeaan aikaan. piristävät näin räntäisenä päivänä kuin vaan meillä on.! hyvä katja

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)