maanantai 8. heinäkuuta 2019

Lisää nurmikkoa leikattavaksi

Pihapuuhat ovat jatkuneet kesähelteistä huolimatta hiljalleen. Kasvarin tomaatit ja kurkut kasvaa hyvää vauhtia ja toimelias herra muurasi minulle seinustalle lisää istutuslaatikoita. Viinniköynnös viihtyy lämmintä seinustaa vasten ja näyttää siltä, että saamme poimia ensikertaa satoa omasta köynnöksestä.
Laatikoihin istutettiin vielä nopeasti kasvavia hyötykasveja kuten salaattia, herneitä ja yrttejä.


Suurin puurtaminen on kuitenkin ollut takapihalla, jossa kaadetun kuusiaidan jälkitöitä on tehty olan takaa. Saimme kotimme läheltä vanhan herran poistamaan meille edullisesti kannot traktorilla ja hän vei ne jopa mukanaan. Osa kannoista oli jäätävän kokoisia ja piha oli varsinainen taistelutanner.


Kun juurakot oli saatu pois ja maa tasoitettua oli vuorossa kantaa uudet mullat sisään. Koska multa tuli vähän ennenaikoja, joutui herra kavereineen kärräämään sen kottikärryllä pihalle. 12 kuution liikuttamiseen meni tovi aikaa, mutta oli ehdottomasti kaiken väärtti. Itse olen ollut vähän voimaton rintasyöpä sairastumiseni ja hoitojeni myötä, mutta koska rakastan siementen heittelyä pitkin pihaa, rutistin itsestäni energiat ja tulin pihahommiin ja happihyppelylle. Herra tasasi viimeisiä multakasoja ja jyräsi maata ja minä heittelin siemeniä.
Talon yhteen päätyyn jätimme vanhan nurmikon, koska levitän siihen hiekkapohjan ja laitan pyykkitelineen kyseiseen paikkaan. Siinä on ollut aiemminkin pyykkiteline ja nurmi on täysin palanut sen alta. Täytynyt entiset asukit käyttäneet tujua tavaraa...
Eteen laitan vielä kukkapenkin erottamaan kuivauspaikan nurmikosta.


Nurmisiementen levitys osui mitä parhaimpaan ajankohtaan, kun taivaalta on tullut vettä useampana päivänä. Nyt vaan odotelemaan vähän lämpöisiä päiviä, niin taas on lisää nurmikkoa leikattavaksi. 


2 kommenttia:

  1. Teillä onkin työntäyteinen kesä. Tai jo nyt olette tehneet tosi iso urakan. Onnea tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se menee. Kun on talo, ei hommat lopu! :D Ihanaa saada kuitenkin pihaa pala palalta kuntoon. Paljon on vielä tekemistä ja sitten voikin aloittaa alusta.

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)