torstai 21. huhtikuuta 2022

Niin on vuodet vierähtäneet

 Hui, miten pitkä aika, kun viimeksi kirjoitin. Kamalan paljon on sattunut ja tapahtunut yksityiselämässä, että ei ole yhtään ehtinyt keskittyä tähän blogin kirjoittamiseen. On ollut isoja suruja, jotka ovat vieneet kaikki voimat ja risukasassa pieniä ihania onnenhetkiä. Onneksi elämä tuntuu taas tasoittuvan vähän. Kylläpäs ihan tavallinen, tasainen, arki tuntuukin hienolta pyörityksen jälkeen. 

No mitä pihalla on sitten tapahtunut? Ei oikeastaan mitään. Ei edes sinne ole ollut aikaa. Nyt alkaa taas olemaan aikaa, mielenkiintoa ja voimia katsastaa ikkunasta pihalle. Talo vaatisi muutaman isomman remontin lähiaikoina ja pihaan alkaa hahmottua taas uusia toimintapaikkoja. 

Saimme kuitenkin viimevuoden syksyllä tehtyä uuden raja-aidan kaadetun kuusiaidan tilalle. Päädyimme hankkimaan marja-aronia aidan, sen nopean kasvun, kauniin syysvärin ja tietysti marjojen takia. Nyt on 30 metriä aitaa, joten siitä riittää niin meille kun linnuillekin syötävää syksyksi. 

Pihan suuret puut, vaahtera, kuusi ja pihta ovat kasvaneet niin varjostaviksi elementeiksi pihalle, että suunnittelen niiden kaatoa. Toisaalta varsinkin vaahtera on tuonut tarvittavaa varjoa viimevuosien kesähelteille. Täytyy nyt vielä miettiä. Puunkaadon aika taitaa olla nyt auttamatta ohi. 

Tomaatit ovat kuitenkin kasvamassa ja toivottavasti saadaan taas todella hieno sato tänäkin vuonna. Viimevuonna en ehtinyt/jaksanut istuttaa mitään siemenistä ja päädyin ostamaan kotikasvattajalta 21 eri tomaatti lajiketta! Osa osoittautui kerrassaan ihaniksi tuttavuuksiksi, kuten 'Banana Legs Tomato'. Todella herkullisen makuinen ja satoisa. 

3 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta taas pitkästä aikaa.
  Mukavaa ja aurinkoista kevään jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin! Aurinkoista huhtikuun loppupuoliskoa! :)

  VastaaPoista
 3. Hauska kuulla sinusta! Terkuin Merja / https://puutarhakirja.com

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)