keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Syksy kukkapenkeissä

Syksyhän on tunnetusti hiljaista kukinnan suhteen. Tai emme osaa valita kasveja, jotka antaisivat syksyyn kukkinnan loistoa. Syksy tahtoo vähän unohtuan kukkapenkeistä ja pihoilta ja aivan suotta. Niin paljon hienoja juttuja on tarjolla myös syksyn piristykseen.

Meidän pihalla kukkii ihan kivasti näin syksylläkin. Ja pensaat, kuten kiiltotuhkapensaat ja aroniat, antavat piristyksen pihalle, kun saavat kirkaan syysvärinsä. Daaliat ovat intoutuneet kukkimaan vasta nyt, joten ne täydentää mukavasti raikkailla väreillä normaali syyskukkijoita.

Myös luonto tarjoaa omaa antiaan syksylle, kuten nyt vaikka pihlajamarjapensailla, jotka ovatkin tänävuonna erityisen hienoja. Olenkin yrittänyt säilyttää pihan pihlajia, ihan syksyä ja lintuja ajatellen.

Syysleimut ovat alkaneet kiinnostaa, koska naapurustossa on mielettömän ihania väriläiskiä tonteilla ja nimen omaan näillä syysleimuilla. Omalla pihalla kukkii aika vaatimattomasti vielä, viimevuoden taimivaihdossa tullut, valkoinen syysleimu. Nyt kyllä haluaisin jonkun kirkkaan värin lisää, joka piristäisi varsin vaalean haaleaa yleisilmettä syyskukkijoiden joukossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)