torstai 20. marraskuuta 2014

Askartelua

Joka vuosi tähän samaan aikaan, kun sesonkivalot syttyvät pihoilla ja ilta hämärtyy, iskee minuun hirveä askartelu himo. Ja ei mikä tahansa askartelu, vaan risu/oksa/joulukranssien teko.

Joulukranssi mallia viimevuosi

Ensin kierrän oman pihan ja kerään materiaaleja sieltä. Jos sekään ei riitä lähden metsään korin kanssa. Ihan lempimateriaalini on koivunrisut, joita kerään jo aiemmin syyskesästä pihalta. Niistä saatan kiepauttaa jo valmiiksi kranssin jos toisenkin ihan talven askarteluille pohjaksi.
Seuraavaksi kranssimateriaaliksi tulevat kuusenoksat, tai ehkä jopa mielummin niin, että sekoitan kuusta, mäntyä, tuijaa ja katajaa. Näitä löydän tästä lähistöltä.


Lisäksi kerään pihlajanmarjoja, Aronian marjoja, käpyjä, kuivakukkia, varpuja, sammalta ja mitä sitä nyt sitten sillä hetkillä keksii.


Kun materiaali on kerätty, levitän ne ympäri viherhuoneen pöytiä ja ottaa esiin mieheni nikkaroiman mahdottoman ruman, mutta toimivan kranssitelineen. Huomasin nimittäin, että kranssi on helpompi koristaa, kun se on riippuvassa asennossa. Silloin näkee, miten mikäkin osa istuu kranssiin.


Huomaa näppärä kranssipidike! Naula, jonka kanta on leikattu pois. Näin saan kranssin kuin kranssin materiaalista rippumatta pysymään hyvin paikallaan. Ja miten helposti se lähtee telineestä pois, kun kanta ei haraa vastaan. 


Tässä malliksi kranssipohja risuista telineessä. Olen kamalan huono käyttämään mitään ohjeita tällaiseen, vaan annan käden ja mielen muovata muodot. Lisäksi saata käyttää todella krouveja tapoja kiinnittää osia kuten yllä näkyy. Tässä käytössä tällähetkellä paksua rautalanka, ohutta rautalanka ja nippusiteitä. 

Ei muuta kuin koristelemaan ja virittelemään. Katsotaan mitä siitä syntyy. 

2 kommenttia:

  1. Näppärä teline! Itse töpöttelin tänään lasivärillä kuvioita hillopurkkeihin :) Askastelu kuuluu syksyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Askartelu on kivaa! Kävin renkaidenvaihdon välissä sujauttanmassa muutaman oksan taas kranssiin. Ehkä sitten jouluksi oveen.

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)