tiistai 2. joulukuuta 2014

Marraskuun tohinoita

Kuukausi vaihtui ja nyt ollaan taas lähempänä Joulua. Mutta miten meni marraskuu? Tuo loskainen pimeä  syyskauden viimeinen kuukausi.

No paljoakaan en päässyt tekemään sairastelun johdosta. Puutarha puuhastelut ovat olleet täysin tauolla, niinkuin lähes koko muukin elämä. Nyt parin fysioterapeutin käynnin jälkeen olo alkaa olemaan taas vähän helpompi. Kamalaa, kun selkä menee niin jumiin, että mitään et voi tehdä. 

Olen kuitenkin käynyt meidän Toimiston pikkujouluissa, joissa meidän ihana bookkaaja Juri taikoo aina mitä herkullisimpia ruokia meille. Ja sitten oli ystävän 40 vuotisjuhlat, joissa treffasin sukulaispojan, jota en ole nähnyt ties ja koska viimeksi. Tarkoitus oli, että minun piti itse kutoa lahjasukat, mutta en vaan kertakaikkiaan pystynyt, joten mieheni sisar, varsinainen sukkavelho, kutoi ne. 

Ja viimeviikonloppu meni ruotsin risteilyllä. Ruotsissa oli taas hienoa käydä!

Aloitimme Tukholma kierroksen Vanhasta Kaupungista, jossa oli vilinää ja vilskettä. Joulutori oli pakattu täytteen makeis- ja joulurompe myyjiä, joita innokkaat turistit penkoivat. Tulipa siellä jopa tuttavia vastaan.
Vanhankaupungin jälkeen suuntasimme nenämme kohti Medborgarplatsenia, josta kävelimme ylös Mosebacenille. Näytin miehelleni ravintola Mosebacke Etablisimentin, missä olin ollut 1987 kesätöissä kylmäkkönä. Jotain muistutti silloisesta paikasta, mutta tietenkin paikka oli myös muuttunut. Keittiö tosin oli samalla paikallaan kuten ennen! Emme kuitenkaan jääneet paikkaan sen enempää vaan lähdimme kävellen alas Slussenin pikkuliikkeisiin. Pengoimme kirpputoreja, kävin hankkimassa työvälineitä ja haahuilimme muuten vaan sienne tänne.

Päivä oli oikein onnistunut vaikka kovasti jäi katsomatta paikkoja. Ensikerran täytyy yöpyä tai viettää vaikka viikonloppu siellä. Josko vaikka kesällä pääsisi uudestaan käymään....

Valitettavasti kamera jäi taas kotiin ja jotenkin en malttanut räpsiä puhelimen kameralla huonoja kuvia. Joten valitettavasti reissusta ei tallentunut mitään mielenkiintoista, tänne sopivaa, materiaalia. Pakollinen selfie kuitenkin tuli otettua!

Stockholm selfie, jajamän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)