maanantai 8. joulukuuta 2014

Pieniä kauniita asioita

Aina ei tarvitse puurtaa itse niin kovasti, kun haluaa jotain kaunista pihalleen. 

Kuten nyt vaikka yksi kransseistani. Oman pihan antimet. 
Kuorrutin aikaisemmin kesällä valmistuneen koivunrisukranssin kävyillä, sammaleilla, kauniin lilan sävyisillä kuivanneilla oreganon kukinnoilla, puolukanvarvuilla ja piristykseksi punaisilla pihlajan marjoilla. Jotta tämä sesonkikranssi saisi jouluisen tunnelman lisäsin kangasrusetin. Nyt sitten odottelen, että huurre kuorruttaa sen kimalluksella ja antaa sille loppusilauksen. 

 
Tai kuten tämän.
 
Olin unohtanut rännien alle vesisaavit ja en uskaltanut mennä tönimään niitä tyhjiksi, niiden ollessa jäässä. Viimevuonna pari saavia halkesi toimenpiteestä. Mieheni kävi asettamassa ne kuitenkin kyljelleen odottamaan ilmojen lämpiämistä. Ilokseni huomasin muutaman tunnin päästä, että jääkimpale oli irronnut! 
Lähempi tarkastelu kertoi, että luonto oli tehnyt hienon jäälyhdyn ihan itse! Pieni nakuttelu jäähän ja veden valutus varovaisesti lyhdystä ulos ja voilà, lyhty oli valmis. 

Seinämät ja pinta oli jäätynyt niin paljon, että sitä pysyti käsittelemään ja liikuttelemaan pihalla helposti. Saavin pohjalle jääneet lehdet antavat hienon koristeen lyhdyn yläreunaan. 
Ja koska kyseessä oli tosiaan lähes monen kymmenen litran saavi, tästä tuli varisnainen jättilyhyt. Korkeuttakin on varmasti reippaat puolisen metriä! 

Ei muuta kuin kynttilä pohjalle ja nauttimaan ihanasta lyhdyn valosta. Kaunista! 

2 kommenttia:

 1. Todella kaunis kranssi. Ei kyllä minulta syntyisi, vaikka kuinka kotipihalla aiheita ja materiaalia luuraisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Minustakin kaikki muut tekee hienompia kransseja kuin minä.
   Pitää vaan mennä ja keräillä kaikkea mahdollista nurkista ja sitten palapelin lailla kokeilla palat oikeisiin kohtiin. Kyllä se kaikilta onnistuu. Kokeile ihmeessä! Pääasia, että itse on tyytyväinen tekeleeseen, varsinkin jos ei myyntiin näitä väsää.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)