lauantai 13. joulukuuta 2014

Jouluistutuksia

Kaupat on pullollaan ties minkälaisia hienoja jouluistuksia, mutta minun askartelu viettini vei ostamaan tarvikeet omaan istutukseen.
Pysähdyin töistä tullessani Plantageniin ihan vain katsomaan josko heiltä löytyisi Jouluruusua tarjouksesta.
No niihän siinä sitten kävi, että en sitten malttanut itseäni ja tulin ostaneeksi vähän sitä sun tätä.

Mielessäni siinti jouluisa istutus, kun ensimmäiseksi mukaan tarttui suloinen punainen minijoulutähti. Seuraavasta pöydästä löytyi pieniä huonekasveja, joista mukaan lähti minipalmu ja  miniverililja
(jota en istuksissa käyttänyt). Tottakai otin yhden Jouluruusun ja siten vielä tällaisen lankaköynnösjutun.

Näistä tein ensimmäisen istuksen vanhaan valurautapataan, jota kesäisin käytän ulkoistuksissa. Laatikoiden perukoilta löytyi vanha lahjarusetti ja vähän niintä. Niistä sai lisää jouluhenkeä istukseen. Lisäksi halusin jotain harmaata, jotta asetelma ei olisi liian vihreä, joten poimin pihalta puista karissutta naavaa. Se kun on mielestäni niin kauniin muotoista ja väristä. Lopuksi viimeistelin asetelman kuivilla pihlajanmarjoilla.Toiseen istutukseen käytin alustana vanhaa jouluasetelmalaatikkoa, jossa taisi aiemmin olla hyasintteja. 
Siihen tuli vain minipihta ja ihanan joulunpunainen syklaami. Tämän lisäsin vielä jaloissa pyörineen punaisen joulupallon, joka on ollut kissoilla leikkipallona, oksanpalan ja vihreäksi pediksi kävin nöyhtämässä sammalta nurmikolta. Joulun lähestyessä haluan vielä hankkia Joulutähden ja Amarylliksen, mutta ihan vain sellaisenaan. Ja ehkä leikkokukkia. Nyt nauttimaan lämpimästä glögistä.

7 kommenttia:

 1. Kauniita<3 Kyllä minunkin on jostakin löydettävä siedettävän hintainen jouluruusu, kun ei kerran punertavaa löydy niin ostan tuon valkoisen, kaunis on sekin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Minna!
   Plantagenissa oli purrpura/rusehtavia jouluruusuja, jotka olivat todella kauniita, mutta koska olivat isoja, taisivat olla 20 tienoilla. En raaskinut ostaa niitä. Valkoisia tällaisia pieniä löytyy nyt vähän sieltä sun täältä 5 - 10 euron harukassa. Täytyy kokeilla sitten kesällä istuttaa ne ulos.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Taas olet onnistunut joulukukka asetelmissasi! Kauniita ovat!

  VastaaPoista
 4. Niin siinä usein käy, että tulee ostaneeksi paljon enemmän kuin alunperin oli tarkoitus :) Vaikka ihanaahan se on, että löytää mieleisiä juttuja, toisinpäin on paljon tympeämpää. Ihanaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)