maanantai 8. kesäkuuta 2015

Nuppulan taimenvaihto


Sunnuntaina oli taas vuosittaisen Nuppulan taimenvaihtotapahtuman aika. Aamu aukesi aurinkoisena, mutta todella tuulisena. Kaffettelun jälkeen oli aika alkaa pakata viemisiä taimenvaihtoon. Itselläni oli ylimääräiseksi jäänyt valtava määrä hyötypuutarhan kasveja, kuten tomantin, kurkun, melonin, munakoison ja chilin taimia. Kellarissa oli vielä 'Blue Kongo' perunoita ja vähän 'Siikliä', joten nappasin nekin mukaan.
Auto pakattuna kaarsimme 700 metrin matkan Nuppulan pihalle. Talon miesväki oli vastaanottamassa kottikärryjen kanssa ja avustamassa auton tyhjentämistä. Itse otin perunakorin ja lähdin etsimään sopivaa koloa minne levittää taimeni. Paljon oli väkä jo tullut, mutta sopu sijaa antaa ja löysinkin mahtavan paikan itselleni. Viereiset kanssamyyjät olivat mukavaa väkeä ja juttu lensi ja nauru raikasi.

Itse en juurikaan kauppaa ehtinyt tehdä, kun metsästin etukäteen varattuja vaihtoja ja jäin suustani kiinni vähän sinne sun tänne. Onneksi herra pelasti tilanteen ja hoiti kauppapuolen minun liihotelessa pitkin pihaa. Välillä vaihdoimme paikkoja ja herra kantoi ostokset autoon.
Myös kunnioitettu Pentti Alanko oli paikalla ja avusti mielusti rouvia pulassa. Vihko kädessä hän tunnisti kasvin pyydettäessä tai kertoi kasvista, jos kylkeen kirjoitettu latinanakielinen nimi ei auennut.
Helpotti kummasti ostamista. Samoin netti pääsi hyötykäytöön, kun etsi kuvia kasveista.

Muutaman tunnin jälkeen totesimme, että myynnit oli myyty ja vaihdettu ja oli aika lähteä kotia kohti.
Kotiin päästyämme oli hauskaa tutkia saalista. Ja olihan sitä vaikka mitä, vaikka muutama odotettu varaus jäi valitettavasti saamatta. Omat taimet, kun vaihdoin mielummin, kun myin.
Nyt sitten urakoin vielä kaikille taimille nimet (osasta puuttuu) ja käyn läpi sopivat istutuspaikat ja sitten vaan lapio heilumaan.


Matkaan tarttui:

-Raparperi joku 50 vuotta vanha lajike
-Rosa pimpinellifolia 'Poppius' Suviruusu
-Rosa rugosa 'Martin Frobisher' Tarhakurtturuusu
-Paeonia veitchii Ruusupioni
-Paeonia obovata Amurinpioni
-Hylomecon japonicum Metsäunikko
-Meconopsis Cambrika Keltavaleunikko
-Meconopsis Cambrika Keltavaleunikko, oranssi
-Iris sibirica Siperiankurjenmiekka
-Iris Psudacorus alba Keltakurjenmiekka valkoinen
-Primula Juliae Julianesikko
-Primula sieboldii Luhtaesikko
-Anemone nemorosa 'Robinsonia' Hämyvuokko
-Anemone ranunculoides Keltavuokko, kerrattu
-Epimedium 'Orange Köning' Varjohiippa
-Aster novi-belgii Syysasteri, useita erilaisia
-Phlox paniculata Syysleimu, parikin erilaista
-Soldanella montana Metsäalppikello
-Paradisea liliastrum Paratiisililja
-Verbascum phoeniceum Purppuratulikukka

ja muutama vielä tunnistamaton kukka (osassa purkeista ei ollut nimiä, myyjä vain kertoi sen ostettaessa ja se jäi kirjaamatta)

Löytyi
*Viola sororaria ’Albiflora’ Perhosorvokki

14 kommenttia:

 1. No niin taas me on pyöritty samalla pihalla kohtaamatta :( Samoja kasveja tuli meillekin joitakin ja sitten lisäksi 7 hurmaavaa saniaista<3 Upea päivä kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno päivä! Varasit muuten multa aiemmin yhden köynnöspinaatin ja koska en nähnyt sinua jätin sen sinne vaihtoparkkiin. Joten jos haluat sen vielä, Nuppulasta löytyy yksi sinun nimellä.

   Poista
  2. No herranen aika en muistanut sitä enää ollenkaan kun se oli tämän blogin kautta varailtu!! Nuppu laittoi mulle viestiä ja silloin mulla jysähti se pinaatti mieleen :D Saan sen ensi sunnuntaina kun mennään Nupun kanssa retkeilemään, mutta laita vaikka tilinumero mun blogin sähköpostiin niin maksan sen taimen sulle!! En tosiaan enää yhtään muistanut, kävin vain Klorofyllin vaihdot läpi ja merkkasin ne paperille ylös, nyt harmittaa!

   Poista
  3. Eipä kuule hätiä. Tuot sitten ensivuonna mulle jonkun vaihdokin vaikka! ;D

   Poista
  4. No voi, tehdään niin! Mä asun kyllä ihan Hankotien läheisyydessä Virkkalan kohdilla, joten jos joskus innostut niin tule valkkaamaan vaihdokki vaikka jo tänä kesänä! Klorofyllissä olen Heinähattu77, laitat vaikka yksäriä sitä kautta.

   Poista
  5. Kiitos kutsusta! Katsotaan miten aikataulut antaa myöten kesällä. Urakoin tv sarjaa ja vapaata ei juurikaan ole.

   Poista
 2. Aikamoisen hieno kokoelma herkkuja.

  VastaaPoista
 3. Oih ja voih eli oi jospa oisin saanut olla mukana! Mää oon käyny parina keväänä paikallisten Marttojen organisoimassa taimenvaihtotapahtumassa, mutta varmaan on ollu aika paljon isompi tuo tapahtuma. Ja jos siellä on kerran vielä ollu oikea kukkagurukin paikalla! Mutta onpahan pihassa muistona noista Marttojen taimenvaihdoista pihassa hengissä edelleen muun muassa kuunliljaa, sinivuokkoa, kiinanpioni, pikkutalviota ja jotain matalaa malvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tällaiset taimenvaihtotapahtumat ovat kyllä kivoja. Aina löytyy jotain kivaa kotiinvietäväksi.

   Poista
 4. Taimivaihtopaivöät on kivoja, itse kävin lauantaina. Tuli vaihdokkeja ja ostotaimia. Minäkin hankin paratiisililjaa vaikka sitä oli yksi kasvusto ennestään, se vaan on niin kaunis ja nyt sain tosi ison juurakon kahdella eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi mun taimista osa oli yllättävän pieniä, mutta kyllä ne sieltä lähtee kasvuun, kun antaa rakkautta ja hoivaa. Paratiisinlilja on mulle uusi tuttavuus. On se vaan kaunis!

   Poista
 5. Tosi hieno tapa tuo taimienvaihto. Sait kerättyä itsellesi koko joukon upeita alkuja.

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)