perjantai 19. kesäkuuta 2015

Pesunurkkaus


Nurkkiin on kertynyt ruukutus purkkeja, suojaruukkuja ja taimiastioita vaikka kuinka paljon. Pyrin joka vuonna ruukkusesongin jälkeen pesemään ruukut vanhasta mullasta ja liasta. Samalla se puhdistaa ruukut mahdollisilta kasvitautitartunnoilta. Osa purkeista, kun on kuitenkin ostokukista tai taimenvaihtotapahtumista.

Itse taimeni kasvattavana,tarvitsen purkkeja aikamoisen määrän. Joka vuosi poistan pesun yhteydessä rikkinäiset ja sen kokoluokan taimiastiat, joita en juurikaan tarvitse. Eli roskiin menee lähinnä isot muoviastiat. Joitakin kuitenkin säästän, kuten muutaman amppelin, omille istutuksille.

Herra oli taas yksi aamu ollut nikkarointi tuulella ja keikalta kotiin tullessani, tallin edessä odotti pesunurkkaus ruukkujen pesua varten. Sisällä hellanpäällä kiehui vesikattila ja ulkona oli tiskiharja ja pesuaine valmiina odottomassa.


Pesupaikalle oli järjestetty jopa veimäröinti, radio soi ja aurinko paistoi. No mikäs siinä sitten, kun tuumamasta toimeen. Ja kun kerran päästiin vauhtiin, niin kuurasin tallissa olleet kumisaappaatkin. Pestyt purkit sitten vaan pressun päälle kuivumaan ja iltapäivällä keräsin ne pois viherhuoneeseen odottamaan seuraavaa sesonkia.


Hyvässsä seurassa, hyvissä puitteissa, tylsistäkin toimista tulee kivoja. Kokeilkaa vaikka. 

10 kommenttia:

 1. Mukavaa työn touhua ja hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 2. No nyt sinulla on sekin urakka takanapäin! Mahtava määrä taimipurkkeja ja purnukoita <3 Oikein hyvää ja levollista juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa tosiaan urakoitu. Jotain pientä jäi vielä jäljelle, mutta ne saa nopeasti pestyä. Hyvää juhannuspäivää sinulle!

   Poista
 3. Ihana mies sinulla(kin)! Mun on jotenkin kauhean vaikeaa pestä istutuspurkkeja kun sille ei ole hyvää paikkaa. Tuollainen systeemi ratkaisisi ongelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset pikku yllärit on ihania. Ja auttoihan hän vieläpä pesussakin. Ihana mies!
   Luin juuri Oma Piha lehdestä tällaisen pesu/ruukutuspaikan rakentamisesta. Aika helppoahan tuollainen on väsätä ja suosittelen lämpimästi. Käytän nimenomaan tiskialtaita istuksessakin. Toimii!!

   Poista
 4. Mukava yllätys sinulla odottamassa. Tuossahan pesee ihan lystikseen purkkeja, touhu joka tahtoo usein jäädä tekemättä, mutta olisi niin tarpeellista. Ulkona on vain ollut tähän mennessä niin vilposta, ettei ole tarennut pestä siellä ellei ole halunnut nuhaa kaupan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vilpakkaa on tosiaan ollut. Tuona aamuna vaan sattui olemaan lämmintä auringossa, niin saatinn purkit urakoitua. Mutta nythän alkaa ilmat lämmetä! Ja onhan tuota aikaa aina seuraavaan sesonkiin. Tykkään vaan itse hoitaa tällaiset asiat heti pois, niin ei sitten tarvitse syksyllä saati talvella voivotella sisätiloissa purkkikasan kanssa.

   Poista
 5. Olitpa saanut kivan yllätyksen, kyllä tuossa kelpaa pestä. Mulle purkkien pesu on aina ollut ei-niin-mieluinen homma, jonka tekemistä olen nyt yrittänyt väkisin aikaistaa. Ennen se jäi syksyn viime metreille, tai jopa seuraavaan kevääseen, mutta nytpä tuli myös pestyä melkein kaikki jo juhannuksena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika, vähän on "ei niin mielyttävää"- puuhaa tämä purkkien pesu. Onneksi saatiin tämä pois alta!

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)