torstai 1. maaliskuuta 2018

Siemenkylvöt vähän myöhässä


Piiitkästä aikaa olen päässyt oikeen kunnolla siemenhulluttelemaan. Kaivoin kaikki vanhat siemet mitä nurkkiin oli kertynyt ja tein oikein kunnon inventarion. Ja tietenkään sieltä ei löytynyt kovinkaan paljoa mielekkäitä siemeniä, joten pakkohan se oli käydä taas Seemnemailman sivuilla. Ja taas oli niin paljon jännää kivaa, että jättitilaushan sieltä tuli. Vielä kun saan Nelson Gardenilta tilaukseni, niin kohta on nurkat täynnä taimia.

Ja mikä olikaan heikkouteni... no tomatit!! Tomatteja, tomatteja, tomatteja!!! On pientä kaikissa väreissä, on keskikokoista punaisena ja keltaisena, ja jättitomatteja.... paljon jättitomatteja. Nyt multaan pääsi 10 eri lajiketta ja virosta on tulossa vielä pari lajiketta jättiläistomatteja.


Perinteisesti laitoin multaan 5 siementä per lajike, koska yleensä kaikki ovat itäneet. Take away laatikot toimivat loistavina idätyslaatikoina, joista pikku taimet on helppo siirtää sitten omiin potteihin kasvamaan. Osa siemenistä ovat aika vanhoja, joten itävyys on varmasti laskenut, mutta olen tyytyväinen, jos saan yhden taimen kutakin lajia.


Koska itäminen vaatii lämpöä 22:sta asteesta ylöspäin ja meidän talo on jatkokasvatusta ajatellen sopivalla lämmöllä (18-20 astetta), niin minun piti keksiä paikka, jossa saan siemenet itämään. Koska idätys ei vaadi valoa, tuuppasin ne patterin eteen keittiönlattialle. Patteri lämmitti lattiaa niin paljon, että lämpöä tulee myös alhaalta. Ja hyvin ovat muovin alla viihtyneet, ja onpa siellä jotain alkanut jo itääkiin.

Tomattien lisäksi multiin pääsi vähän myöhässä chilit ja paprika, (mies on hulluna chiliin!) munakoiso, brokkoli, malabarinpinaatti ja kurkku. Iso kasa siemeniä odottaa ensikuun istusrumbaa. Muun muassa paljon kukkia tulee ajankohtaiseksi idättää. Tuskin maltan odottaa.7 kommenttia:

 1. Siellä on jo täysi touhu päällä. Minulla tomaatit ovat vielä pussukoissaan, kuten lähes kaikki muukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomatit meni ajallaan, mutta chilit ja paprikat ovat kyllä myöhässä, mutta eiköhän ne ehdi vielä kasvaa.

   Poista
 2. Sinulla on jo tomaatit kylvettynä. Saisikohan viikonloppuna omat multaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeastihan tuo menee, kun saa homman käyntiin. Mulla on jo ekat idätykset nousseet ylös hyvään vauhtiin. Chilit ja paprikat tosin antaa odottaa.

   Poista
 3. Ohhoh, onpas siellä siemen poikineen. Minä eilen sain ensimmäiset multiin. Viileää on vielä siemenille, mutta aurinko alkaa lämmittää...

  VastaaPoista
 4. Kaikki tulee onnistumaan kuten ennenkin!

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)