torstai 7. kesäkuuta 2018

Pihan kevätilme


Ensimmäinen kevät täällä on jännää. Kierrän pihaa päivittäin ja bongailen mitä edelliset asukit tänne ovat istuttaneet. Ikäväkseni olen löytänyt myös isoja kuoppia, josta on ilmiselvästi ollut jotain kukkia, jotka sitten muuton yhteydessä kaivettu mukaan.
Pionit näyttää olevan kaivetuin kohde, kun kuoppien vierestä kasvaa vielä muutamia pionin lehtiä. Niiden kasvua odotellessa, olen kuitenkin löytänyt ihan mukaviakin juttuja. Hyötypuutarhasta löytyy omena, kriikunaa, karviaisia ja ilokseni kirsikkapuukin lähti uuteen nousuun ja jopa kukki. Mansikan lehdet ovat myös niin suuria, että taitavat olla jotain jalostettua sorttia. Kukkivat sen verran mukavasti, että jään mielenkiinnolla odottamaan satoa.Kevätkukkijoita ja sipulikukkia näytti ensin olevan paljon, mutta ne olivatkin sitten niin vanhoja, että tekivät vain lehtiä. Osa kuitenkin ilahdutti myös kukilla.


                   

Aikapaljon tänne on istutettu pensaita, jotka ovat villiintyneet. Niitä kyllä saa raivata isolla kädellä ja sitten siirrellä ympäri tonttia tai kierrättää eteenpäin. On esimerkiksi paljon erilaisia ruusuja, joista tunnistan vain kurtturuusun ja juhannusruusun heti.Kävin myös vanhalla talolla exän luona kaivamassa herkut, joita sinne olin vuosien saatossa hankkinut. Mukaan lähti kolme isoa laatikollista erivärisiä pioneita, erikoisia esikkoja, sinipallo-ohdake, amurinpioni, erilaisia akileijoja, unikkoja, vanhan kannan raparperiä ja lisäksi otin pistokkaita puskista, joista pidin. Edelleen tulee mieleen kukkia, joita josta pidin todella paljon, mutta ne eivät ole niin harvinaisia. Ne saan hankittua muualtakin. Katsotaan ensin, miten omat kukkapenkit alkavat muodostua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)