sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Polttaa, polttaa

Kasvihuone on vihdoin käytössä, ja taimet istutettuna. Ihan ensimmäisistä päivistä lähtien huomasin, että kasvihuone on liiankin aurinkoisella paikalla. Lämpötilat nousivat päiväsaikaan, jopa lähes 60 asteeseen, vaikka ovi oli auki!  Iltapäivän kuuma aurinko on kärventänyt taimet ja lehdet ovat vitivalkoiset palamisesta. Helleshokki oli yllättänyt tomaatit.Joten oli päivän selvää, että varjostusta oli keksittävä ja nopeasti. Yleensä olen käyttänyt hallaharsoa varjostamiseen, mutta sitä kotoota ei nyt valitettavasti löytynyt. Muistin laatikoissa olevan vielä muuton jäljiltä Ikean valkoisia harsoverhoja ja pienen penkomisen jälkeen ne löytyivät.

Onneksi kasvarissa on paljon kaikkia kivoja koukkuja ja rautoja ja reikiä ruuveille. Näiden avulla sain viritettyä verhot kasvihuoneeseen ja siitähän tuli varsin tunnelmallinen. Sisälämmötkin ovat laskeneet ja tomaatit ovat lähteneet uuteen kasvuun ja ovat tottuneet uuteen kotiin, eli ne toimivat. Mikäs sen mukavampaa, kun on vähän röyhelöitä kasvarissakin. 2 kommenttia:

  1. Nyt on saanut olla kasvihuoneessa joka päivä ovi ja kaikki mahdolliset luukut auki. Meillä saa avattua päätyjen puolikkaat jolloin tulee pieni läpiveto joka taas ravistelee sen verran taimia että pölytys hoituu samalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei ole kuin pääovi tuuletukseen, joten lämmintä on. Irakin kasvit tykkää!! :D Minulla on tarkoitus hankkia vähän kennolevyä, jotta saan kattoluukut auki ja ehkä toisen päätyoven kanssa. Lämpö pääsi kieltämättä yllättämään, mutta onneksi kasvit näyttää lähteneen kuitenkin uuteen kasvuun.

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)