perjantai 13. heinäkuuta 2018

Pikavisiitti Tallinnassa


Tavakseni on tullut käydä joka vuonna vähintään kerran kesässä Tallinnassa. Varasin taas reissun ja hotellihuoneen ja pakkasin tavarat, miehen ja pojan autoon; yksi yö Tallinnassa odotti. Kiersimme ensin vanhaa kaupunkia aurinkoisessa säässä muiden turistien matkassa. Pysähdyimme sisäpihoilla ihastelemassa istutuksia ja miliöötä ja nauttimassa lasin kylmää. Pikkuherra tahditti matkanteon, mutta meillä oli oikein antoisaa.Seuraavana päivänä suunnittelimme, että käymme jossain Viron puutarhamyymälässä katsomassa, niissä kun en ole vielä koskaan käynyt. Nopealla Googletuksella päädyimme Hansaplant nimiseen puutarhamyymälään. Ulkoapäin paikka muistutti kovasti Plantagenia, mutta sisätilat olivatkin aivan toiset. Mieleen tulikin mieluminkin Helsingin kevätmessut, kuin puutarhamyymälä. Myytävät tavarat olivat laitettu loistavasti esille ja siellä täällä oli "inspiraationurkkauksia", jonne oli koottu myytävistä tavaroista toinen toistaan houkuttelevampia asetelmia. Miten loistava idea!

Myös ulkona oli ideapihoja. Rouvat istuttelivat kauden perennoja ja aurinko lämmitti taas mukavasti. Ensin tulit taimimyynnin puolelle, jossa kaikki hinnat oli merkitty selkeästi ja helposti. Taimet eivät olleet mitenkään edullisia. Joitain perusperennoja oli hieman Suomen hintoja edullisemmin, mutta muuten paikka oli kohtuullisen hintava. Ideapihat antoivat kuitenkin hyvin vinkkejä kasvien käytöstä.


Ideapihoista siirryimme aidanne alueelle, missä oli istutettu malliaitoja. Keskellä myyntitaimia oli aitaympyrä, josta näki minkälaiseksi viheraita kasvaa ja miten sen tulisi leikata. Tämä antoi heti ajatuksen siitä olisiko jokin vaihtoeto juuri se jota etsit. Ei jäänyt arvailujen varaan, miltä aita mahdollisesti näyttäisi isona ja leikattuana. Miksei tällaisiä ole suomessa? 


Seuraavaksi olikin siten kivetys alue, jossa oli toinen toistaan ihanampia kiviä. Myös todella erikoisia kiviä löytyi; odeliskeja, muotoiltuja kivenmötiköitä,vaikka mitä! Voih, kun olisin saanut muutaman niistä matkaan! Olipa siellä jopa vesi aiheisiin tarkoitettuja, valmiiksi porattuja, kiviä ja kiviseinämiä. 

Kaiken tämän ohessa myynnissä oli vaatetusta, puutarhatarvikkeita, multia ja lannotteita, kasvihuoneita, ruokia, sisustusesineitä ja paljon, paljon muuta. Ja ravintola, josta sai kevyttä lounasta. Myyjät olivat todella ystävällisiä ja iloisia ja fiilis oli mukava.
Paikka löytyy noin 20 minutin matkan päässä Tallinnan keskustasta. Matkalla voi ihastella ja ihmetellä Virolaisia maisemia ja asutusta. Bongattiin tienvarrella haikarakin!

Suosittelen lämpimästi paikkaa, jos haluaa käydä jossain muualla kuin perinteisissä turistikohteissa.


8 kommenttia:

 1. Olen käynyt tuolla kerran joitain vuosia sitten. Minustakin paikka oli kallis, muutaman hillotölkin (tyhjän) ostin sillä ne oli selkeästi edullisempia kuin Suomessa. Malli-istutukset ovatkin ehkä se paikan "suola".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukka amppelit oli tosi halpoja. Ostettiin 2 valtavan kokoista viheramppelia ja täällä kotikulmilla myivät pienempää nelinkertaisella hinnalla. Niistä olin tyytyväinen. Täytyy kokeilla jotain toista paikkaa seuraavalla kerralla. No ja tykkään ajella ympäri Viroa ja katsella maisemia. Ja kaivaa tienvarsilta löytöjä. Nyt matkaan lähti taas sikuri. Saa nähdä jääkö henkiin.

   Poista
 2. Todella hieno idea tuo aitaympyrä. Siitä helposti näkee eri aitakasvien mittasuhteet. Paljon hyviä ideoita muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö, Riitta! Heti näki aidan miltä näytti. Ollaan aitaa vailla ja arvotaan koko ajan otetaanko viheraita vai ihan puuaita. Purppuraheisiangervo aita oli aika houkutteleva.

   Poista
 3. Tässähän Tallinna näyttäytyy ihan uudesta kulmasta! Täytyy suositella viinaralliystävilleni, että uskaltautuvat tutkimaan muitakin paikkoja kuin perinteisiä turistikohteita. Miten vertaisit Viron puutarha-alan hinnastoja Suomeen?

  Terveisin
  Miesihannemies

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)