torstai 2. elokuuta 2018

Ehkä sittenkin satoa!!!


Kasvari lähti vähän myöhään käyntiin ja satoa on saanut odotella kuin Iisakinkirkkoa. Lopulta tomatit lähti hyvään kasvuun, mutta satoa on saanut odotella. Väleihin istutetut basilikat saivat kyytiä pieniltä vihreiltä toukilta, joita yritettiin epätoivoisesti poimia pois. Lopulta en enään jaksanut taistella ja leikkasin kaikki basilikat ja mintut maantasalle. Seuraavana päivänä pari yksilöä yritti makustella munakoison lehdissä, mutta nyt niitä ei enää ole. Minttukin on riehaantunut uuteen kasvuun ja basilikastakin nousee uusia alkuja. Myös paprikat, chili ja kurkku alkaa antaa satoa.

Metsäpirtin puutarhamulta oli selkeästi väärä valinta hyötypuutarhaan ja taimet kasvatti alkuun vain komeita lehtiä. Nyt ehkä mullan voima on heikentynyt ja saamme satoa sittenkin. Ensivuonna palaan takaisin hyväksi havaittuun Kekkilän taimimultaan yhdistettynä hevosen lantaan. Mutta iloitaan nyt näistä mitä saadaan.

Vihreitä kavereita nauttimassa mintusta7 kommenttia:

 1. Hyvin ehtii satoa saamaan, siellähän näkyi jo yksi kypsäkin tomaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ja sen yhden tomaatin me jaoimme kristillisesti tasan, jotta kaikki sai maistaa omaa tomaattia. Ja yhden kurkun olen syönyt! Vähän laiha sato verrattuna edellisiin vuosiin. Täällä oli yllättävän kylmiä nää yöt alkukesästä, joten jouduin panttaamaan uloslaiton kanssa. Ensivuonna sitten paremmalla aikataululla. Mutta eiköhän tuolta jotain tule. :)

   Poista
 2. Kiva kun tulit blogini lukijaksi! Siitä minä hoksasin tulla katselemaan sinun blogiasi ja täällähän tapahtuu vaikka mitä. Hienon taideteoksenkin olit värkännyt. Jäänpä seurailemaan mitä jatkossa tapahtuu :) Hyvää loppukesää - ja satoa - sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Pauliina, että tulit vastavierailulle. Onhan täällä vaikka mitä projekteja käynnissä tai ainakin suunnitteilla. Tervetuloa lukijakseni!! Hyvää loppukesää sinne sinullekkin.

   Poista
 3. Hei tulin ensi visiitille. Sinulla on tosi siisti kasvihuone. Ja kun lelailin vähän aikaisempia postauksia huomasin että olette istuttaneet tuija aidan. Me olemme istuttaneet joka vuosi niitä lisää aidanteeksi. Minusta tuijat on kauniita ja aina vihreitä . Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustusta ja leipomista. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nila, ja tervetuloa lukijaksi! Tuijat vaikuttaa todella hyviltä aitataimilta. Mietinkin, että taidan lisätä sitä muuallekkin rajoille. Minäkin olen sellainen villasukkien kutoja talvella. Se on mukavaa puuhaa. Käyn ehdottomasti kurkkaamassa sivujasi.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)