torstai 23. elokuuta 2018

Tontin rajan siirto

Pohjoispihan raja on pitkään odotellut kaupungin työmiehiä. Edelliset omistajat olivat aikoinaan lunastaneet palan maata pohjoispuolelta kaupungilta. Seurauksena oli, että vanha tontinrajalla menevä kuusiaita muodostuikin kulkemaan keskellä tonttia. Samalla myös kunnan pelloilta tulevat vedet laskivat suoraan tontillemme. Kaupungin puutarhuri tuli katsomaan asiaa ja totesi toiminnan laittomaksi ja lupasi lähettää kaivinkoneen korjaamaan asian.

Vanha kuusiaita ja uusi raja merkitty tolpilla

Koko kesän olemme odotelleet, jotta koskahan kaupungin miehet tulevat ja tulivathan ne sieltä lopulta. Valitettavasti päivämme oli täyteen bookattu menoja, joten emme voineet olla seuraamassa, mitä he tekivät. Sen verran aamusta ehdin nähdä puutarhuria, että ehdin ottaa muutaman kuvan ja pyytää heitä poistamaan valtavan kokoisen pajun kannon, joka oli alkanut kasvaa vesakkoa. Totesin, että voivat käyttää avauksesta tulleen maan sulkeakseen vanhaksi jäävän avo-ojan. Näin säästyvät maan kuljetuksella. Hienoa, kaikki ok!Illalla saavuimme kotiin ja innolla menin katsomaan mitä herrat olivat saaneet aikaiseksi. Ensireaktio oli sanoin kuvaamaton. Mitä ihmettä kaverit ovat tehneet???? Oja oli kuin humalaisen kaivanto, joka luikerteli pitkin tonttia, kuin käärme. Hetken tutkittua, havaitsin, että tontin rajalla kulki sähkö ja datakaapeleita, oli viemärikaivo ja tontin läpi kulkeva salaoja, josta vesi oli tullut vanhaan avo-ojaan.
Nyt kaverit olivat väistelleet näitä kohtia ja saaneet aikaiseksi aikamoisen luikertelevan avo-ojan. Ikäväkseni näin heti, että myös kaadot ovat väärin ja vedet tulevat kertymään edelleen tontilleni. Samoin, samalla, kun he sulkivat vanhan avo-ojan he jättivät sadevesiputket yläpelloilta laskemaan edelleen tontille, eikä sulkeneet sitä tai ohjanneet niitä vesiä kulkemaan uuteen ojaan.

Eli uusiksi menee kyllä kaupungin puolelta. Täytynnee tehdä valitus puutarhurille, että nyt ei mennyt ihan niinkuin Srömsössä. No nyt voin kuitenkin huoletta kaadattaa vanhan kuusiaidan ja istuttaa uuden tuija-aidan oikealle rajalle. Kaverit mellastivat kuitenkin kaupungin mailla ja eivät heidän kaivamiset häiritse enää. Saa nähdä kauanko joudumme odottamaan korjauskaivauksia.
Tällainen kaaos aidan toisellapuolella on tällähetkellä. Kyläläisille vähän ihmettelemistä, että mikä jouksuhauta pihamaallemme on ilmestynyt.


7 kommenttia:

 1. Harmi, ettette pystyneet valvomaan työmaata. Olisi ollut hyödyllistä! Tahtoo nuo kaupungin hommat olla vähän tuollaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät valitettavasti ilmoita koska tulevat, joten nyt osui huonoon ajankohtaan. Olisi todella ollut tärkeää olla itse paikala. Onneksi jää uuden aidan taakse, kunhan se saadaan se tehtyä. Jää sitten kaupunkilaisten iloksi tuo venkura oja. Kaadot tosin täytyy saada vielä kuntoon.

   Poista
 2. Olipa ikävä yllätys! Siippani on sanonut usein että "kaikki pitäisi tehdä itse, jotta ne tulisi kunnolla tehtyä". Se vaan on tosiasia, että kaikkea ei voi eikä saakkaan tehdä itse. Toivottavasti asiaan tulee pikainen korjaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama ajatus, että ite pitäis tehdä. Harmi, että kesäpojat saivat tulla testaamaan kaivinkoneen käyttöä tähän kohteeseen. Ajattelin jo hetken, että käyn itse lapiolla laittamassa kaadot kuntoon. Parempi koittaa saada kaupunginsedät kiinni. Nyt, kun vettä on tullut reippaasti, näkee hyvin että vedet seisoo tontin edessä.

   Poista
 3. Hei!
  Miten kurjaa, ettei hommaa saatu kunnolla tehtyä alusta alkaen, jouduittehan jo odottamaan alussakin vaikka kuinka pitkään. Välillä tuntuu, että pitäisi olla vahtimassa homman etenemistä, tai olla itse kaivinkoneen ohjaamossa, jotta työt sujuvat, kuten niiden kuuluu. Toivottavasti saatte asian ratkaistua pikimiten.
  https://www.terastyosalminen.fi/tuotteet/kauhat

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva, että saitte kaupungilta suoraan kaivinkoneurakoitsijan tekemään kaivuutyöt. Meillä pitäisi myös tehdä meidän pihalla täällä Savonlinnan suunnalla kaivinkoneurakointia, että saataisiin meidän ojitukset kuntoon. Ikävää, että teillä ei ojitus mennyt ihan putkeen, mutta toivottavasti tulevat joskus fiksaamaan!

  VastaaPoista
 5. Harmi kuulla, että kaivuutyöt meni noin retuperälleen! Itse vuokrataan kaivinkone ja ammatikseen kaivuutöitä tekevä appiukko tulee tekemään ojat, niin ei tarvitse jännittää. Toivottavasti saatte korjattua tilanteen, tsemppiä!

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)