sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Taas lähti lapasesta

Syksyisin on ihanaa kierrellä puutarhakauppoja ja nettiliikkeiden sivuja ja haaveilla alkukevään kukkinnasta. Täällä, kun ei oikeestaan mitään kukkinut viimekeväällä kukkinut, niin into oli vielä suurempi. Kaikkea piti saada ja paljon!!! No niinhän siinä sitten kävi tuli sitten tilattua valtava määrä sipuleita. Lisäksi shoppailin Plantagenista vielä lisää. Kaiken kaikkiaan sipuleita tuli hamstrattua varmasti yli 600
kappaletta eri sipuleita! Tiedän mitä parin viikon päästä teen, kun lähteys saapuu.

Listalle päätyi esimerkiksi Kevätkujenmikkoja. Iris reticulata valkoisen ja kirkkaan sinisen sekoitus ja syvä lila Iris  reticulata 'J.S. Dijt'. Lisäksi tuli hamstrattua, heikkouteni, kevätpikarinliljaa. Fritillaria meleagris, tummalla ja vaalealla kukkalla ja assyrianpikariljan Fritillaria 'uva vulpis'  kaikkiaan yhteensä 115 kappaletta!!

Tietenkin mukaan tuli perinteiset krookukset eli sahramit ja tietenkin erilaisia narsisseja. Ne kun piristävät pihamaata keväisin ihanasti väriloistolla. Lisäksi lisäsin numikolle Skillaa ja Libanonin laukkaa, joiden toivon leviävän ajan kanssa. 

Joitain ihania tulppaaneja vielä kukkapenkkeihin ja johan alkaa kevätkukinta olla hallussa. Kuvamateriaali saapuu, kun sipulit ovat saapuneet. Sitten vaan odottelemaan talven ja kevään tuloa!  
2 kommenttia:

  1. Syksy on sipulikuukien istutksen aikaa ja mielessä on jo ihanat kevään kukkijat terveisin puutarhurintytär

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on tosiaan kivaa fiilistellä jo ensikevättä, kun kukinta alkaa pikkuhiljaa hiipumaan pihalla.

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)