maanantai 24. syyskuuta 2018

postipaketti Buldista


Sieltä se tuli, postipaketti Buldista!! Laatikollinen ihania kevätkukkijoita. Olimme aiemmin jo ostanut Plantagenista joitain kevätsipuleita, kun eihän sitä kertakaikkiaan malta kävellä niiden ohi. 
Ja mitä vielä! Lildlissä käydessä siellä oli poistonurkkauksessa vielä jotain kukkasipuleita todellakin pilkkahinnalla. Eihän niitä kertakaikkiaan voinut jättää sinne, joten nekin vielä tuli mukaan. Lähemmäs tuhat sipulia tuli istutettua valmiiksi tehtyihin istutuspenkkeihin. 
Kaivon ympärille tuli aikaisin kukkivat kevätkukkijat kuten Skillaa, Krookusta, Libanonin laukkaa ja vastaavia matalana kasvavaa kukkaa. Tarkoituksena on vielä kylvää ruoho tähän, jotta kesällä sen voi ajaa nurmikkolle.Narsissi meri laitettiin vanhaan konnatatar penkkiin. Ne lapioitiin kokonaan pois. Keskellä penkkiä oli iso betonivalu ja hetken herättelimme toiveita alta löytyisi vanha kaivo, mutta alla oli vain hienoa hiekkaa ja rakennusjätettä. Ehkäpä siinä joskus kaivo on ollut, mutta jääköön kiinni. Täytyy katsoa jos istutan tähän vielä jotain toista kukkaa peittämään kuihtuneet narsissin lehdet tai sitten jätän tämänkin vain nurmikolla. 

Ensikertaa pääsen istuttamaan tulppaaneja, joista pidän todella paljon!! Vanhalla pihalla peurat teki niistä aina selvää , joten kyllästyin edes yrittää istuttaa niitä. Nyt kun pihalla ei enään peurat vieraile voin huoletta istuttaa niitä. 
Tulppaani ja kirjopikarililjat istutin uima-allas penkkiin. Siellä on muutenkin jo perennoja ja ruusuja kasvamassa, joten päivitin vain kukkaloiston pituutta penkissä. Ruusuja karsittiin reippaalla kädellä kun  oli päässyt leviämään jo ihan holtittomasti. Nyt keväällä penkin kukinnan avaa liljat ja tulppaanit. Niiden päälle kasvaa sitten runsaslehtiset perennat ja ruusut jättäen kuihtuvat tulppaanin varret alleen keräämään seuraavan vuoden kukintaan voimia. 
Alla olevien värien lisäksi sekoitin mustaa, valkoista ja vihreää tulppaania. Hauskaa nähdä miltä penkki näyttää kesällä. 

9 kommenttia:

 1. Kauniita sipulikukkia tulossa ensi kevääksi. Kaivon ympärys on varmasti kaunis keväällä, kun siinä on runsas ryhmä aikaisia kevätkukkijoita. Mukavaa syyskuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vielä aurinkoisella paikalla, joten lumet sulavat siitä aika nopeastikkin. Pirteitä kylmeneviä päiviä sinnekkin.

   Poista
 2. Ihanaa odotettavaa keväälle ❤ Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Mahtava määrä kauneutta kevääksi. Uusiin penkkeihin onkin hyvä istuttaa, vanhojen perennojen sekaan silkkaa tuskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivettiin lähes kaikki uima-allas penkistäkin ylös ja uudelleen istutettiin perennatkin. Kamala määrä rikkaruohoja ja holtittomasti levinneitä kukkia. Aika urakka, mutta oli huomattavasti helpompaa istuttaa sipulit pehmeään multaan.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)