perjantai 25. tammikuuta 2019

Kasvihuonetta katsastamassa


Ajattelin katsastaa mitä kasvihuoneelle kuuluu ja tyhjentää katto lumesta. Lunta on tullut niin paljon, että ensin täytyi raivata polku polven korkuisten nietosten läpi. Onneksi lumi ei ollut jäätynyt, joten se oli aika kevyttä lapioida pois.


Sain kun sainkin oviaukon tyhjäksi ja oven auki. Katolle oli kertynyt lähes 40 cm lunta ja oli alkanut painaa kasvari muovia sisään. Lisälumi olisi varmasti rikkonut muovin. Nyt kuitenkin käytössä on ihka oikeaa ammattikäyttöön tarkoitettua muovia ja se näyttää kestävän vähän kovempaakin kulutusta. Varmuuden vuoksi tyhjensin katon painavasta lumikuormasta sisäpuolelta muovia varovaisesti liikutellen. Huh,että kävikin käsilihaksille.
Rännit lumi oli vieneet mukana, mutta ne on nyt vain asentaa uudestaan keväällä paikoilleen. Muistaa ensi syksynä sitten suosiolla irrottaa ne.
Muuten kaikki näytti olevan kunnossa. Runko ei ole liikkunut ainakaan vielä ja istutuspenkit näyttivät olevan hienossa kunnossa. Tuskin maltan odottaa uutta istutus kautta.
Kevätaurinko, tule jo!!
8 kommenttia:

 1. Hyvä, että kasvihuone oli kestänyt lumen painon! Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Minäkin kävin äsken kasvihuoneessa vähän nuuhkimassa ja mittailemassa. Ei millään malttaisi odottaa, mutta ei auta. Aion kyllä laittaa taas tänä keväänä pikkukasvarin ison kasvarin sisään ja lämmittää sitä noin huhtikuusta alkaen. Hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja. Millä ajattelit lämmittää minikasvaria? On se ihme, kun joka vuosi iskee tämä malttamattomuus! :)

   Poista
  2. Mulla on 2 kW:n lämpöpuhallin, BioGreen Palma. Se toimii pikkuhuoneessa oikein hyvin, ei taatusti ole kylmä eikä sähkönkulutus päätä huimaa. Viime keväänä hintaa tuli noin 10 euroa kuukauden ajalta. Taimet tulivat oikein hienoiksi ja vahvoiksi, kun sai ne hyvään valoon jo huhtikuun alussa.

   Poista
  3. Tuo täytyy ehdottomasti pistää hankintalistalle!! Voisi olla todella hyvä okraa ajatellen, joka selvästikin kaipaa pitempää lämpökautta. Kiitos vinkistä!!

   Poista
 3. hyvä vinkki minullekin. Huomenna tarkistan oman kasvihuoneeni tilanteen. Lunta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pikkukasvari ainakin voi luhistua lumen painosta. Kannattaa tarkastaa ja vähän tyhjentää kattoa.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)