perjantai 8. helmikuuta 2019

Tammikuun kylvöt


Kylvökausi aloitettu vihdoinkin täälläkin! Laitoin kylmäkäsiteltäviä siemeniä kylmäkaappiin odottelemaan pariksi kuukaudeksi ja sitten laitoin chilejä ja munakoison itämään. Hetken ajateltuani jätin paprikat listalta pois. Viime vuoden sato oli  vain 2 pientä paprikaa, joten en näe järkeväksi ottaa isoa tilaa kasvihuoneesta jollekkin kasville, joka nyt ei ole ihan ehdoton. Varsinkin kun se antaa muutaman hedelmän, jos edes sitäkään. Chilit taasen ovat kovassakin käytössä ja satoa tuli todella hienosti.Istutin taas hyväksi havaitut 5 kappaletta per lajike chilejä. Muutama taimi per lajike riittää itselleni mitä mainioimmin ja loput voin taas vaihtaa tai lahjoittaa. Lisäksi on hyvä olla muutama varataimi, kun talossa asustaa asukki, joka on juuri oppimassa kävelemään ja yltää jo aika yllättävän korkealle. 

Kylmäkäsittelyyn menossa

 Kylmäkäsiteltävät siemenet

*Huhtakurjenpolvi
*Mooseksen palavava pensas
*Köynnöspinaatti
*Tarhapäivälilja

Chilit ojennuksessa

Kylvin seuraavat Chilit:

'Hot Lemon'
'punainen venäläinen'
'Lombardo'
'Hungary Yellow Wax Hot '
sekä omaa viimevuotista satoa

Munakoisoista laitoin multaan

'Black Beauty'
'Irak'5 kommenttia:

 1. Teillä onkin tuo "ihana" vaihe, kun joka päivä löytyy uusi paikka, jossa ei voi pitää mitään särkyvää tai arvokasta esillä! Meillä kaikki sellaiset paikat on jo tiedossa, sillä molemmat osaavat siirtää tuolin ja keksivät keinot kiivetä vaikka 1,5 metrin korkeudelle :D Jos jonkun asian haluaa pitää turvassa, se on laitettava lukittujen ovien taakse. Lapsiportinkaan yli eivät ole oppineet vielä menemään. Onneksi esikoinen alkaa jo jotain uskoakin ja osaa myös usein ilmoittaa, jos kuopus keksii jotain luvatonta. Odotan kyllä aikaa, jolloin saan levitellä taimipurkit ihan mille ikkunalle tahansa ilman pelkoa siitä, että ne olisivat saman tien pitkin lattioita. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä kiivetään kanssa ahkerasti joka paikkaan. Keksinyt että keittiön vetolaatikoiden kahvat toimiva loistavina tikkaina ja kapuaa niitä pitkin ylöspäin. Meillä toimii vielä parhaiten, että minkä haluaa olevan rauhassa, älä mene lähellekkään paikkaa tai osoita kiinnostusta sinne. Silloin saa olla rauhassa, kun ei ymmärrä mennä tutkimaan mitä äiti tai isi teki. Eli kasveja kastellaan ainoastaan iltaisin, kun pikkuherra on nukkumassa. :D

   Poista
 2. Yllättävän nopeasti nuo "vaaran" vuodet kuluvat ja pian voit ottaa pikkuisen mukaan kylvöhommiin. Hienon kattauksen siemeniä olet multaan piilottanut. Toivotan niille vilkasta itämistä ja sinulle hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua sinullekkin. Tällä kertaa ei tullut istutettua mitään uutuuksia. (ainakaan vielä!!) Pitää käyttää vähän vanhoja siemeniäkin pois. Hauskaahan tuo on seurata pikkumiehen touduja. Saa olla kokoajan perässä, niin ei pitäisi päästä tekee niin paljon tuhoja.

   Poista
 3. Olisikin mukava kuulla, miten onnistut köynnöspinaatin kanssa. Itse yritin muistaakseni kolme eri kertaa, mutta ei siitä koskaan mitään tullut. Olen sittemmin luovuttanut, pahalta se varmaan maistuisikin...

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)