tiistai 27. toukokuuta 2014

Hyötytarhassa puuhastelua

Viimeksi en saanut ihan kaikkia siemeniä maahan ja osa loppui kesken, joten kävin täydentämässä siemenvaraston viimeviikolla Plantagenissa. Ihme ja kumma, mutta maltoin itseni ja ostin vain tarvittavan. Ehkä asiaa avitti hillitön kiire ja se, että auton tuli pysyä tyhjänä keikkaa varten. Hyvä niin!

Kotiin päästyäni laitoin viimeisetkin siemenet lavoihin ja laputin ne. Vielä jäi muutamaan laatikkoon tilaa esimerkiksi kukille tai jollekkin muulle mukavalle. Ja sitten vain kastelemaan istutukset.

Täällä ei oikeastaan ole satanut oikein kunnolla ollenkaan. Kaivossa on kuitenkin vielä ihan piripintaan vettä. Nostamme sen ihan vanhanaikaisella sangolla saaviin, jossa se saa lämmetä seuraavaan päivään. Tämä on varsinaista hyötyliikuntaa.
Tämän kaivon vesi on niin puhdasta, että siitä voi juoda,  jos jano pääsee yllättämään.


Vesi nousee käsivoimin

Aurinko on porottanut sen verran mukavasti, että vaikka ovet ja ikkunat olivat kasvihuoneessa auki, niin lämpötila oli kohonnut +50! Joten ei muutakuin varjostusvälineet kehiin. Ovella varjostausta antaa vanha kaislarullaverho, jonka läpi aurinko siivilöityy hienosti. Kuuminpaan eteläikkunaseinustaan laitoi sitten hallaharson. Se päästää samankaltaisen valon läpi, kuin kalkitut ikkunat. Tämä on vain huomattavasti helpompaa levittää ja syksyllä ottaa pois.


Kavihuone sai varjostuksen


Nyt ilmat ovat vähän viilenneet, ja nyt vaan odotellaan sitä vesisadetta. Toivottavasti se tulee myös tänne. 

7 kommenttia:

 1. Täällä on satanut aika usein. On ollut ukkoskuuroja. Nyt on kyllä kylmää ja sataa ihan kunnolla. Kaunis kasvari ja kiva kaivo.

  VastaaPoista
 2. Hallaharso varjostimena onkin hyvä kikka. Tosin meidän kasvari on mattapintaista polykarbonaattia, joten se varjostaa jo itsessään. Kunnallistekniikan rakentamisen jälkeen meille jäi oma kaivo kastelukäyttöön. Veden nostaminen toimii sähköpumpulla, joten lihasvoimaa ei siihen tarvita. Tapaan täyttää kaksi isoa muovitynnyriä vedellä ja otan sitten niistä kastelemiseen tarvittavan määrän.
  Nyt on koleaa ja sadettakin luvassa. Hiukan tuntuu kalsalta edellisten hellepäivien jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Meillä on myös vanha pihakaivo vanhan maalaistalon jäänteenä. Se on kyllä hyvä lisä kasteluun, niin ei maksa niin paljon.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen kasvihuone sinulla. Kiva kun kävit kirjautumassa lukijakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Tuija! Hauskaa alkaa seuraamaan kirjoituksiasi.
   Kaivot on kyllä käteviä, kasvimaan vieressä. Ollaan kyllä mietitty jos siihen kaivoon laittaisi sellaisen kaivopumpun, niin olisi nostaminen hieman helpompaa. Toisaalta pidän tuollaisesta hyöty liikunnasta.

   Poista
 5. Sinulla on jo korkeat tomaatintaimet mökissä! Oma kasvimökkini saa vielä sateessa viruuntua pölyistä puhtaaksi. Ehkä seuraavalla poudalla saan tomaatintaimeni istutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet on tosiaan pitkiä ja laihoja kuin nälkävuosi. ;-) Mutta kyllä niistä hyvät vielä tulee.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)