lauantai 10. toukokuuta 2014

Kotona taas

 
Vihdoin takaisin kotona työviikon päätteeksi. Eilen kuulin ensimmäistä kertaa käen kukkuvan jossain kauempana ja västäräkitkin ovat vihdoin tulleet pihaan. Kesä tulee kohisten. Päätin napata kameran ja lähteä pihakierrokselle tutkimaan miten kaikki kasvit voivat.
Mukaan pihakierrokselle tuli tietenkin Astrid ja Laban. Findus päätti jäädä sohvalle nukkumaan.


Piha on alkanut vihertää ja kohta saa ottaa ruohonleikkurin käyttöön, kunhan sade taukoaa niin, että nurmi kuivahtaa. Perennat ovat nousseet maasta hyvin ja vähän kylmääkin saaneet ovat vielä kuitenkin hengissä ja yrittävät uutta kasvuun lähtöä.


 
Viherhuoneen taimetkin ovat kasvaneet valtavasti ja odotan kovasti, että pääsisin siirtämään ne ulos kasvihuoneeseen ja kasvimaalle. Täytyy kuitenkin malttaa, kun täällä alavalla maalla on hallan vaara, vai mitenkäs se sanonta meni. Kasvarin mittari näytti, että pakkasta oli ollut vielä lähes viisi astetta yöllä.


 
Ja jotta ideat eivät loppuisi, löysin kirppikseltä laatikon, jossa oli puutarhalehtiä. Arvioin, että lehtiä olisi noin 20-30 kpl, joten maksoin koko laatikosta 10 euroa. Kotona laskettuani lehtiä oli huikeat 71 kpl!! Hyvä löytö. Ja nyt sitten kerään inspiraatioita ihanista lehtistä, kuten Gardeners' World, joka on oikein mielenkiintoinen lehti. Sitä en ennen olekaan lukenut.
Leppoisastihan nämä sadepäivät tässä menevät.


 Laban sanoo hei kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)