torstai 23. lokakuuta 2014

Talvi tulee, oletko valmis?

Sääennusteet ovat luvanneet kylmää täksi viikoksi ja Foreca vilautteli jopa lumihiutaleita tänne Raaseporiin. Nyt jos koskaan pitäisi piha olla kunnossa ottaa talvi vastaan. Sipulit istutettu, ruohot leikattuna ja paikat kunnossa.

Meikkihommat on vienyt kaiken viimeaikaisen ajan ja pihatyöt on vielä osittain tekemättä. En edes blogia ole ehtnyt päivittää.
Kasvimaalla täytyisi käydä kääntämässä vielä laatikoiden mullat ja istuttaa talvivalkosipulit. Numikko (ja lehdet siinä sivussa) olisi pitänyt leikata vielä kerran, mutta leikkuri savuttaa niin, että saa vielä häkämyrkytyksen sen kanssa ajellessa. Täytyy tehdä talvella isompi remontti sille.

Vähän olen saanut paikkoja kuntoon sisätiloissa. Viherhuonehan on kunnossa ja kasvihuonekin on tyhjä ja puhdistettu. Ehdinpä tässä jopa maalaamaan keittiön yläkaapit, mutta värin loputtua, alakaapit jäi maalaamatta. Täytyy käydä hakemassa lisää maalia ja päättää väri.
Eli ei tässä nyt loppujen lopuksi kauhean huonolla mallilla olla.Jos vielä ehtisi, voisin kokeilla istuttaa kylmäkäsiteltäviä siemeniä purkeissa ulos. Intoudui tilaamaan mm. akeileijan ja unikon siemeniä,  kaikissa muodoissa ja väreissä. Nämä on niin hienoja, että toivottavasti saan ne kasvamaan. Osan säästän suosiolla kevätkylvöihin.

Mutta ensin, jotta elämä ei kävisi liian ahertamiseksi, kävimme Tallinnassa pari päivää. Kylpylä, hyvää ruokaa, hoitoja kosmetologilla, ja sitten sitä shoppailua ja ah, nukkumista. Taas jaksaa!nyt lopetat sen kirjoittelun ja anna raksuja!
    -Käskystä Sir!

8 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta! Tämä tällainen maan kummallinen kovettuminen tuntuu ihan oudolle ilmiölle sitten viime talvisten kelien jälkeen! Sain tänään käännettyä kohmeisen kasvimaan ja kerättyä enimmät rikat pois. Onneksi ny on kait viikonlopuksi luvassa lämpimämpää, haravointia en ole minäkään vielä aloittanut ja samaten valkkarit ovat vielä uunin päällä odottamassa. Kyllä myö vielä keritään ;D

  VastaaPoista
 2. Ymmärsin, että lämpenee taas ensiviikoksi, joten eiköhän tässä ehditä! Aloitan ehdottomasti valkosipuleista, muu voi odottaa.

  VastaaPoista
 3. Ooh, onneksi leutu sää tuli takaisin! Nyt on vielä hyvää aikaa varustautua talveen ja erityisesti ensi kevääseen! Olen vieläkin aalinut kukkasipuleita, ne täytyy kaivaa ainakin ensimmäisenä maahan. Ja äsken sorruin vielä viime hetken perennaostoihinkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri kääntämässä laatikoita ja jäässähän ne oli. Eipä muuta kuin odottelemaan ilman lämpiämistä. Minua on kyllä houkuttanut noi sipuli- ja perennapoistohinnat, mutta olen malttanut itseni. Harvinaista, mutta totta. ;D

   Poista
 4. Oi, miten hieno valikoima siemeniä! Olen ostanut vielä alesta puita ja pensaita joita aion huomenna istuttaa. On luvattu sopivan lämmintä säätä! Talvi saa luvan pysyä vielä poissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että talvi pysyy poissa vielä tovin! Tervetuloa muuten lukemaan juttujani!

   Poista
 5. Hienon kokoelman akileijoja noista siemenistä saatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun istutukset onnistuvat! Minulla paha tapa, että jos hurahdan johonkin niin yksi taimi ei riitä mihinkään. Onneksi on vielä tyhjää tontilla mihin isututella.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)