maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pientä pintaremonttia vol.1

Keittiömme saa jatkoa pienellä pintaremontilla, kun vihdoinkin saamme astianpesukoneen! Tähän asti käsipelillä kuuuraminen on tullut tiensä päähän ja kone odottaa asentamista.

Jotta helppo asia voisi olla vähän enemmän haasteellinen, kohta keittiössä tulee rempata kokonaan. Kaikki puuttuu siitä kohdasta, johon astianpesukone tulee.


Tiskikoneen tuleva paikka

Aloitimme projektin noin kuukausi sitten sillä, että kutsuimme sähkömiehen vetämään sähköt sähkötaulusta paikkaan, johon kone tulee. Seuraavaksi aloimme miettiä mistä löytäisimme 50 cm alakaapin. Voin muuten sanoa, että ei ole ihan yksinkertaisin homma. Halpaletjut eivät myy tuota kokoa, vaan kaapistot menevät 40 - 60 -80 jne. mitoilla. Ja montaa sataa euroa en millään viitsisi maksaa yhdestä peruslastulevy kaapista ja täyspuu kaapille ei tässä kohtaa ole tarvetta.

Ja sittenhän tuli löytää allas, joka sopisi 50 cm kaappiin ja mielytti molempia ja lompakkoa. Oli paljon uusia materaaleja, jotka vaikuttivat mielenkiintoisilta. Ja mitä värivaihtoehtoja! Löysin mitä ihanimpia malleja, mutta kun allastason hinta lähentelee tuhatta euroa, niin se ei ihan ole mielestäni hintansa väärtti. Tai ei ainakaan meidän keittiössä.

Suureksi mietinnäksi tuli myös pintalevy. Olen ihastunut aitoon betonitasoon. Se valitettavasti on ihan liian työläs toteutettavaksi asuttavaan asuntoon, jossa ei ole väliovia ja kolme kissaa. Aito puu ei mielestäni toimi altaan ympärillä, vaikka muuten pidän siitä valtavasti. Se kun kuitenkin kastuu aina altaa reunoilta.  Lamimaatti vaikutti vähän "halvalta" ja ei niin laadukkaan näköiseltä. Ja mies ei halunut enää samankaltaista täysiteräs allastasoa, kuin nyt on. Joten tässä riittikin sitten tutkittavaa.

Hana oli onneksi jo valmiiksi. Se tuli toisen asunnon putkiromontin alta ja onkin valmiiksi jo käytössä. Ja se sisälsi pesukoneliitännänkin valmiiksi. Loistavaa!

Kaikia näitä muita olemme molemmat tutkineet välillä omilla tahoillamme, välillä yhdessä ja ehdotelleet tosillemme, että "hei mitä pidät tästä?" Pikkuhiljaa alkoi hahmottua se mitä haluamme ja minkälaisen kompromissin löydämme. Tämä kohta tuli myös sopia muuhun keittiöön, joka on tällä hetkellä, mutta on myös säilytettävissä sitten, kun remontoimme koko keittiö tulevaisuudessa. Tässä varsinainen palapeli.

Kun vihdoin tulimme yhteisymmärrykseen mitä olimme hakemassa ja mistä, lähdimme lauantaina kierrokselle. Aloitimme paikallisesta keittiöverstaasta, jonka omistaa lapsuudentuttavani. Olimme laskeneet mitä kokonaisuus suunnilleen maksaisi. Koska verstas on verstas ja kaveri puuseppä, saisimme juuri sen mittaisen kaapin, kun haluaisimme. Tuttavan alenneuksella kaapisto ei tullut niin kalliiksi ja on mukavaa suosia paikallista ja tuttua. Joten tilasimme häneltä perus kaapin, perus ovella. Löysimme häneltä myös erittäin laadukkaan pöytälevyn, jonka voi sitten laittaa koko keittiöön. Se oli betoni- ja lautareunakuvioinnilla oleva laadukkaan oloinen laminaatti. Pidin siitä todella paljon!

Vain tiskiallas jäi noudettavaksi muualta.
Olimmekin löytäneet Bauhaussista, molempia mielyttävän perusaltaan, joten sinne. Samalla hankimme muut pikkutilpehöörit, mitä tarvitsemme rempassa. Saimme kuin saimmekin hankittua kaikki tarvittava tavarat remontiin. Nyt viikonloppuun mennessä saamme keittiökaapistonkin osat ja sitten ei, kun purkamaan vanha kaapisto ja uutta tilalle.

Tuskin maltan odottaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommenttiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)