sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Makuhuoneen pikaremontti


Olin taannoin työkeikalla tekemässä K-Raudan mainoskuvauksia. Kuvattavana oli kaikkea pienestä isoihin juttuihin. Yhtenä kohteena oli laminaatti ja sen asentaminen.
Valtava kasa laminaattia odotti kuvauksia kaikkineen tilpehööreineen. Päivän päätteeksi vain murto-osa oli käytetty ja ilokseni minulta kysyttiin haluisinko mahdollisesti ottaa ylijääneet laminaatit.
No tottakai! Ainahan, joku huone kaipaa ehdostusta.
Tovin mietittyämme, päädyimme laittamaan laminaatin uuden talon makuuhuoneeseen, jonne oli aiemmin asennettu muovimatto.


Makuuhuoneen takaseinään oli asennettu liukuovet mahdollista vaatekaappia varten, mutta sisukset puuttuivat. Totesimme, että emme saa laminaattia kauniisti liukuoven reunaan, joten poistimme liukuovet listoineen. Seuraavaksi irroitimme listat seinistä. Sen jälkeen ei ollut muuta, kuin askelmuovin asennuken vuoro ja sitten kohdistamaan ensimmäistä riviä.
Ensimmäinen rivi oli haasteellisin kierojen seinien takia ja vajaan työkaluvarustuksen takia.
Vähällä veivaamisella ja hyvällä mielikuvituksella saimme kuin saimmekin ensimmäisen rivin suoraksi ja sen jälkeen asentaminen oli helppoa. Minä hoidin aloituspään ja mieheni loppupään viimeisen palan mittaamisen, leikkaamisen ja asentamisen. Kiiloina käytimme rikotun kaakelin paloja, jotka osoittautuivat oivallisiksi tehtävään.
Iso pinta valmistuikin tuossa tuokiossa ja lopuksi oli vielä viimeisen rivin säätämiset. Monien koepalojen ja kikkailujen jälkeen saimme oviaukot ja vinkuran seinänvierustan näyttämään hyvältä.Mutta mitä vielä. Nyt, kun lattia oli uusittu ja näytti hienolta, alkoi seinät näyttämään todella nuhruisilta ja kuluneilta. Autossa oli juuri toisesta asunnosta jääneitä ylijäämämaaleja, muistelin, että siellä pitäisi olla juuri sopiva määrä muutaman seinän maalaamiseen kauniilla vaalean kellertävällä sävyllä. Se sopisi jo kellastuneisiin oviin kuin nakutettu.

Ja eipä sitten muuta kuin rulla esiin ja maalaushommiin. Hyvillä välineillä kahden seinän maalaamiseen ei kauan aikaa vierähtänyt ja jätimme seinät kuivumaan yön yli.
Seuraavana päivänä yksi tapetoitu seinä kaipasi vielä maalia ja sitten olikin vain listejen asennut paikoilleen ja siinä se sitten oli; pikaremontoitu makuhuone! Kyllä nyt kelpaa nukkua.


1 kommentti:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)