maanantai 23. lokakuuta 2017

Saunan korjailua


Talossa riittää puuhaa ja pientä korjailua.  Edellisestä omistajasta on silmissäni kehkeytynyt iloinen nikkari, joka ei ihan ole aina tiennyt mitä on tehnyt. Ja nyt me korjaamme jälkiä. Tälläkertaa otimme käsittelyyn saunan ja sen väärin asennetut lauteet. Lauteet ovat poisnostettavissa siivouksen ajaksi ja liikkuvat kannattamilla.

Iloinen nikkari oli onneksi asentanut jonkun sortin koolaukset seinien taakse ja käyttänyt 60 cm jakoa, mutta näppärästi kiinnittänyt kaikki lauteiden kannattimet vain seinäpaneliin kiinni, ei koolauksiin. Näin ollen seinän paneloinnit olivat antaneet periksi ja repsottivat avonaisena ja lauteet kiikkuivat uhkaavasti. Joten ei muuta kuin korjaushommiin.


Ensin ostamaan ruuveja, jotka varmasti pitäisi laudekannattimet paikallaan.  Kaikki tavarat hankittua, oli vuorossa paneleiden kampeaminen paikalleen ja uudelleen kiinnittäminen. Tämä osoittautui hieman työlääksi prosessiksi ja lievän väkivallan ja raan voiman kanssa saimme paneloinnin paikalleen, ilman, että kaikkea täytyi purkaa.

paikalleen kammettu panelointi


Seuraavaksi piti kiinnittää laudekannattimet paremmin koolausten kohdalle. Iloinen nikkari oli tosin viistonnut kaikki, siis kaikki, kannattimet siitä kohtaa, jossa ruuvi olisi pitänyt olla. Joten hankkimamme ruuvit olivat tuohon kohtaan liian järeät ja lähdimme ostamaan lisää kapeampia ruuveja. Uusien ruuvien ja kikkailun jälkeen saimme kaikki laudekannattimet ja repsottavat panelit paikalle.
Nyt kelpaa taas löylytellä turvallisin mielin.
5 kommenttia:

 1. Tulipas siitä kaunis lopputulos. Minusta on niin mukava, kun sauna on kaunis. Tykkään noista vaaleista sävyistä. - Mukavaa maanantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Nyt on tosiaan mukavaa saunoa, kun ei tarvitse pelätä, että lauteet pettää alta. Ja vaalea väri on tosiaan minunkin mieleen.

   Poista
 2. kyllä te osaatte ja tulos aivan loistavan hyvä

  VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)