sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Aika muuttaa isompaanOli taas aika ruukuttaa hyvin kasvuun lähteneet taimenpoikaset isompiin omiin ruukkuihin. Tänävuonna valitsin turveruukut, joista ei sitten enään tarvitse koulia taimia, vaan ne voi sellaisenaan jatkoistuttaa ulos. Pääasiassa koulittavina oli tomaatit ja kurkut jotka olivat venyneet ulos ruukuistaan. Hienot juuret


Ilokseni sain huomata, että pelkkä altakastelu oli tuottanut tulosta ja ruukussa oli vahva, runsas juuristo. Pelkkä altakastelu saa pikkuruiset juuret venymään alaspäin vettä kohti. Näin juuristosta tulee vahva ja runsas. Pelkkä pintakastelu pitää juuret pintamullissa ja ne yleensä ne jäävät aika heiveröisiksi. 


Sirkkalehdet pois
isompaan ruukkuun


mullat perään

Irrotin taimet varovaisesti ruukusta, poistin ensimmäiset sirkkalehdet, jotka jäävät kuitenkin mullan alle. Näistä alkaa kasvamaan uusia juuria mullan alla. Sitten ei muuta kuin uuteen ruukkuun, multaa perää ja tarvittaessa tuki. Minä käytän näin pienille taimille grillitikkuja tukena. Halpoja ja hyviä. 

Jotta uusi ruukku ja taimi sitten saa vettä heti, laitoin kengille tarkoitetulle muovialustalle vettä ja valmiit ruukutukset heti siihen imemään vettä itseensä. altakastelu allas alá Kotipuutarhuri


Kurkku oli lähtenyt huikeeseen kasvuun ja oli alkanut kukkimaan, joten kävin ulkoa hakemassa oksan tueksi. Tälläkertaa oksa piti ruukkumullasta ja lähti kasvuun, joten nyt näyttäisi olevan tulossa kurkua vaahteranoksassa. Taidan lisätä muutaman vaahteran lisää aidan tekeleeksi, kun kerran noin helposti lähti kasvuun. 


Kurkku - Vaahtera


4 kommenttia:

 1. Onpas komeita taimia! Ja kurkkukin huitelee jo todella korkeella.
  Taidan tänään laittaa omani multaan.

  VastaaPoista
 2. Minulla kurkut ovat vasta itämässä, en uskaltanut laittaa aikaisin kun pelkäsin taas kerran kylmää kevättä. Hienot tomaatin taimet, omani ovat hujahtaneita, ei grillitikku enää riitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tomatit lähti tosi hienosti kasvuun tänävuonna. Ikkunalauta täytyy olla tosi hyvä paikka niille,kun eivät ole venähtäneet. Kasvarin valmistumista odotellessa.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)