keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Kasvihuone urakka vol.1Kun aurinko on paistanut ja ilmat ovat lämminneet olemme aloittaneet kasvihuoneen kunnostus urakan. Etenemme fiilispohjalta sen suurempia suunnitelmia. Ensimmäiseksi sisäpuoli oli siivottava ja valtavaksi kasvanut viinirypäle siirrettävä pois, koska se oli kasvanut kasvihuoneen seinien ympäri, kun lasit ovat olleet poissa ties kuinka kauan. Sisällä kasvoi vielä vanha piparjuuri ja sisältä löytyi kukkia ja muutama tulppaanikin oli eksynyt sinne.  

No nälkä kasvaa syödessä ja minua on vähän harmittanut, että alkujaa kasvari oli niin matala ja koko kokoa ei saisi hyötykättöön. Korotettuna penkkejä saisi 3 vierekkäin, kun nyt penkkejä oli 2 yli leveää, joiden perälle ei ylety. Eli muutama kierros kasvarin ympäri ja tarkempi tutkiminen osoitti, että kasvihuone ei ollut kiinni alhaalta sokkelissaan. Joten näppäränä otimme autotunkin ja aloimme varovasti nostamaan kulma kerralla kasvaria ylöspäin. Ylin puutuki oli läpimätä, joten se menee vaihtoon. 
Seuraavaksi siivosimme kasvihuoneen ulkopuolta, jotta uusien tukipuiden asennus onnistuisi vaivatta. Bauhausin kautta ja peräkärry täyteen kakkosnelosta ja kotona saha laulamaan. Yritimme ensin saada jostain edukkaasti lisää harkkoja, mutta päädyimme sitten kuitenkin tukipuihin. Ne tukevat todella hyvin ja nyt kehikolla voi vaikka kiipeillä, niin tukevasti se on paikallaan.Sitten mietintään meni sisätilat ja tavotteelliset kolmen rivin laatikot. Sattumoisin löysimme Facebookista, jonkun lahjoittavana 8 neliömetriä lattia tiiliä. Tästä sain idean laittaa käytävät kivetykselle ja kerrankin ehätimme ensimmäiseksi listalla ja saimme ne.  Tiilet kotiin saatuamme alkoi armoton kivien pöyritys, mihin malliin ne kasvariin asettaisimme, jotta penkit ovat toimivat ja kiviä olisi tarpeeksi. Fiilistelin vähän kulmaan miltä kivetys näyttäisi laatikoiden kanssa.

Emme tehneet niin perusteellista pohjaa kivetykselle, vaan poistimme maasta kaiken juolavehnän ja muun rikan ja asensimme katekankaan tiilien alle. Sitten vaan latomaan kiviä mielen mukaan. Jätin keskiosan tyhjäksi ja jään fiilistelemään mitä siihen laitetaan. Tarkoitus on, että siihen tulee siirrettäviä ruukkuja tai ihan vaan ämpäreitä kasvatukseen, eli alusta voi olla lähes mikä tahansa. Katsotaan. Kun kivetys on valmis ja istutuslaatikot ovat valmiit, palaamme takaisin ulkopuolelle ja kasvihuoneen kattamiseen. Sitten onkin vain istutuksen aika. Tuskin maltan odottaa....

2 kommenttia:

  1. Joskus osuu nettikirpparille oikeaan aikaan! Tsemppiä urakkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Oon tosi iloinen noista kivistä. Saa nähdä mikä on seuraava löytö!

      PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)