keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kannon poisto

Pihalta kaadettiin aiemmin kevällä valtavan kokoinen kuusi ja nyt, kun maa ei enää ollut roudassa, voitiin kantokin poistaa.
Vanhanaikaisesti homma olisi mennyt lapion, rautakangen ja raan voimin turvin, mutta onneksi nykyaika on tuonut kaikenlaisia vempeleitä helpottamaan arkeamme.


Joten naapurin metsuri saapui kantojyrsimen kanssa ja aloitti kannon poiston. Turvavetimet päällä hän kävi kannon kimppuun. Kanto oli kuitenkin niin iso, että hänen oli sahattava vielä kerros pois, jotta puruja ei syntyisi niin valtavaa määrää.
Nopeasti oli kanto jyrsitty ja tilalla oli ammottava monttu. Purut keräsimme talteen ja ripottelimme rododenronin ja havujen ympärille, missä maa saa olla hapanta.

Voin lämpimästi suositella kantojyrsimen tilaamista hankalien, ei haluttujen, kantojen ja juurakoiden poistoon. Ehdotomasti hintansa väärtti!

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Meillä on myös kannon poisto edessä, kunhan maa sulaa kunnolla. Talven aikana syntyi ajatus pihan kuntoon laittamisesta kesäksi, ja kanto on hieman suunnitelmien tiellä.
  Hyvä kuulla, että kantojyrsimen avulla kannon poisto sujuu noinkin helposti. Täytyykin ottaa vaimon kanssa puheeksi, jotta saadaan kanto poistettua ja muut puutarhahommat etenemään. Kiitos vinkistä!
  https://mechanics.havel.fi/kantojyrsimet/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hintansa väärtti! Samalla saa isot juuretkin pois, jos tarvetta. Noista linkitetyistä jyrsimistä en tiedä. Suosittelen ammattilaisen käyttämistä, jos laitteet ja aparaatit ei ole perusteellisen tuttuja.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)