tiistai 9. huhtikuuta 2019

Kevätmessujen lopputurnajaiset

Kevätpuutarha messut järjesti maanantai iltapäivälle pop up-myymälän, jossa myivät ideapihojen kasveja pois todella edullisesti! Ajelimme hyvissä ajoin paikalle ja taisimme olla ensimmäisten 10 joukossa. Kiltisti jonoon ja odottamaan, että pääsisimme tekemään löytöjä. Onneksi olin katsonut netistä, mitkä tuotteet haluaisin itselleni ja bongasimme ne heti alueelta.

Pikku tirri oli tietysti mukana matkassa, koska en osannut odottaa minkälaiseksi turnajaisiksi tapahtuma kehkeytyi!
Väkeä alkoi kertyä reippaasti ja jono levisi heti alkuunsa käsistä. Messuhenkilökunta yritti seistä ja pitää "linjat" suljettuina, kunnes myynti alkoi. Ihmiset jonossa alkoi hermostua, kun perässä tulleet ihmiset alkoivat kiilata jonon ohi sisäänpääsyyn. Henkilökunta yritti sanoa kiilaajille, että jonossa ensimmäiset pääsevät alueelle ensimmäisenä, mutta se kaikui tyhjille korville. Kun myynti sitten alkoi, kävikin niin, että takaa tulleet ryntäsivät sisään portista ja matalien kukkareunojen yli jyräten kaiken alleen. Minä vaunujen kanssa, jouduin tekemään heti kättelyssä U-käännöksen alueelta, mutta mies onneksi tiesi mitä halusimme ja syöksyi sinne muiden mukana. Ihmiset repivät kasveja toisten käsistä ja mistään ei voinut päästää irti, koska se vietiin heti toisten toimesta.

Onneksi kantoapumme sattuivat tulemaan juuri samaan aikaan paikalle ja sain annettua pojan ystävälleni ja näytin minne he menevät odottamaan hullunmyllyn laantumista. Itse sain luikerreltua taistelukentän läpi mieheni luo, jonka kimpussa oli erittäin vihainen nainen, joka halusi samoja Tuijia kuin me. Sitten löysin 2 säleikköpuuta, joita olin haluunnut. Valitettavasti päärynä oli päässyt loppumaan, mutta otin 2 omenaa. Vieressäni omenapuu alueella seisoi nuorempi nainen, joka roikkui hänen puissa kynsin hampain, kun ihmiset olivat yrittäneet ottaa niitä häneltä. Teimme sotasuunnitelman ja hän jäi vahtimaan myös minun omenapuita, jotta pääsisin vielä nappaamaan Magnolian, joka oli noin 2 metrin päässä minusta. Yritin ensin huikata miehelleni, että ottaisi sen, mutta hän ei kuullut hälinässä mitään. Ennenkuin pääsin ihmiskaaoksen läpi, kaikki olivat menneet.

Magnoliat menivät nenän edestä tungoksessa

Kun ihmiset olivat alkaneet muodostaa kassajonoa, myyntitila rauhoittui vähän. Kävin tervehtimässä pojua ja ystäväämme, että kaikki oli hyvin ja aloin metsästää myyjää, joka laskuttaisi meiltä ostokset, jotta pääsisimme lastaamaan niitä peräkärryyn.
Ystävällinen myyjä tuli Tuija puskien luo ja kysyi vielä ovimieheltä luvan, että saimme ajaa peräkärryn sisälle lähemmäs. Se onnistui hienosti ja pian tuotteiden maksun jälkeen saimme aloittaa lastauksen muiden jonottaessa kassajonossa, joka alkoi lähestyä 100 metriä. Noudin myös nuorelta naiselta säleikköomenapuun ja sanoin, että hän voi ottaa kolmanne jos haluaa, kun hän niin urheasti oli puolustanut meidän omenapuita. Sanoin myös hakevani kärryt hänelle, kun niitä alkoi vapautua, jotta hänkin pääsisi vähän liikkumaan.

10 Tuijan ja 1 säleikköomenapuun ja yhden pienen pojan pakkaamisen jälkeen autoon, kävin vielä nopealla kierroksella katsomassa mitä oli jäänyt jäljelle. Valtava tulppaani-narsissi meri oli vielä myymättä ja Neiti omenapuu huikkasi minulle, että myyjä oli sanonut, että ne olisivat ilmaisia. Varmistin asian toiselta myyjältä ja näin tosiaan oli! Eih... SuloVilen otti vallan, kun kerran autossakin oli vielä tilaa. Valkkasin kukkia, kun myyjä tuli sanomaan, että älä suotta valkkaa, vie koko lava!! Ja minä vein...monta lavaa....
Ohjeiksi saimme vielä, että ne kannattaa kuivata ja istuttaa vasta ensi syksynä maahan. Ok. Asia selvä.


Auto ja peräkärry täynnä tavaraa ajelimme kotiin tyytyväisenä saaliista ja hieman pettyneitä ihmisten röyhkeydestä ja agressiivisuudesta. Ehkä tapahtumaa kannattaisi kehittää jotenkin.
Saldoksi jäi kuitenkin 10 kappaletta 2 metrisiä Kartiotuija 'Brabant' taimia  a´10 €, säleikköomenapuu 'Jonagold' 30 € ja satoja tulppaaneja ilmaiseksi.


Säleikköomenapuu 'Jonagold'
Valtavia Tuijia pohjoisrajan aitaan

Tulppaanit tuli lopulta ilmaiseksi


8 kommenttia:

 1. Huhhuh! Aikamoista :-o Mutta upea saalis tulppaaneja. Toivottavasti kestävät monta vuotta puutarhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman tosiaan yllätyin härdellistä. Täytyy lajitella tulppaanit kuivuvaan omiin pusseihin kuvan kera, jotta tietää sitten mikä oli minkä värinen syksyllä. Keltaiset tulppaaneja ja perusnarsisseja en ottanut ollenkaan. Keltainen ei oikein nappaa minun värimakuun. Toivottavasti tosiaan jaksavat ilahduttaa monta vuotta.

   Poista
 2. Tämä on yksi sinun hauskimmista kommenteistasi. Piti ihan lukea ääneen kotonakin miehelle.
  Hyvä Katja,

  VastaaPoista
 3. Huh, aikamoista touhua. Sait kuitenkin ihan hyvän saaliin ja edullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijat oli kyllä tosi edullisia!! Tyytyväinen olen vaikka enemmän, kuin 10 niitä olisin mielusti ottanut.

   Poista
 4. Edulliset taimet mutta en tiedä olisiko minusta ollut tuohon ryysikseen, hienosti kestetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryysis ja ihmisten käytös kyllä ihmetytti. Meinas mennä kyllä itelläkin hermot... :D

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)