sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

PIHAPIIRI 2019 MESSUT


Kävin ensimmäistä kertaa Lahdessa Pihapiiri messuilla. Tapahtuma oli täysin tuntematon minulle entuudesta ja meninkin tilaisuuteen avoimin mielin. Aavistelin, että tapahtuma oli pieni, varsinkin Helsingin suurmessujen jälkeen, mutta odotin kuitenkin tapahtumaa.

Ajelin sunnuntaina kauniissa auringonpaisteessa Lahteen messukeskukseen. Messualuetta ennen oli paljon työntekijöitä ohjaamassa liikennettä parkkipaikoille. Kaikki hymyili, oli iloisia, hyväntuulisia ja ystävällisiä. Miten lämmin vastaanotto jo ulkona!
Suu hymyssä astuin uutteeen messupaikkaan ja eteeni aukesi messuhalli, jossa oli ideapuutarha. Tämä oli siis kerrassaan hieno!!! Osui ja upposi minun makuun. Kivoja pikku yksityiskohtia, toteutettavia ideoita ja hienoa materiaalien käyttöä. Johtunneeko alueen selkeydestä ja ihmisten vähyydestä, että alue toimi hienosti!Seuraavaksi suuntasin messuhalliin, jonne oli saapunut huonekalumyyjiä, saunakauppiaita ja mitä nyt mökki/talo messulta voi odottaa. Myös inspiraatio sisustuksia oli tarjolla. Kaikkea oli kohtuudella ja jälleen kerran myyjät olivat super mukavia ja asiantuntevia. Jäin jutustelemaan toviksi Paimiosta tulleen Turun Fimex Oy:n edustajan kanssa. Heidän sauna sai minut pysähtymään ja tarkastelemaan sitä lähemmin. Jännittävää miten hieman seinäratkaisua muuttamalla, perinteisestä ulkosaunasta saa taas modernin uudenajan ilmeen tynnyrisaunojen keskelle. Pidin kovasti siitä.

Fimexin Rudi sauna


 

Matka jatkui viimeiseksi halliin, jossa oli kauppiaita taimineen, sisustusesineineen ja muineen tavaroineen. Itselläni ei ollu muuta hakusessa kuin Wasabi, jonka näin olevan siellä myynnissä. Myyntikojut olivat hyvin tyypillisiä; yrttejä, pioneita, hollantilaisia kukkasipuleita, pelargonioita. Ei mitään maata mullistavaa. Matkaan tarttui siis Wasabi, amerikasta tulleita pionin siemeniä testikasvatukseen, melonin taimia ja sinivaleunikko.
Hallissa keskellä oli käynnissä kisa floristien ja sisustajien taidonnäytteistä. Toinen toistaan upeampia kukka-asetelmia oli esillä "kevätjuhlat puutarhassa" teeman ympäriltä. Myös sieltä bongasin monta hauskaa ideaa leikkokukkien käyttöön.Sympaattisimmat osastot olivat nuorisotyhön omistatutuneilla osastoilla, jossa sai osallistua tekemisen muodossa. Yhdellä osastolla sai osallistua veteen tehdyn teoksen teossa, toisessa pääsi nikkaroimaan hyönteishotelleja ja linnunpönnöjä. Molemmat tahot olivat keskittyneet auttamaan ongelmanuoria. Oli hienoa nähdä, miten innolla he askartelun ohessa kertoivat työstä. Ketäpä ei välillä lempeällä kädellä ohjausta kaipaa.

Kaiken kaikkiaan messut olivat kerrassaan sympaattiset ja ilahduttavat kaikin tavoin. Ihmiset oli hyvällä tuulella ja osastoja oli juuri sopivasti reippaan parintunnin kiertelyyn. Ensikäynniksi oikein hyvä  ja varmasti menen taas toistekkin. Nähtäväksi jää uusiutuuko messut tarpeeksi usein pitääkseen mielenkiinnon yllä, jos tapahtumassa käy vuosittain.  Kiitos Pihapiiri 2019 messut kutsusta!!! 
1 kommentti:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)