perjantai 5. huhtikuuta 2019

Kevätpuutarha 2019 Kotipuutarhurin silmin


Eilen se aukesi taas, Kevätpuutarha 2019-messut!!
Ajelin heti aamutuimaan messuille siinä toivossa, että siellä ei olisi vielä ihan super täyttä. On mukavampaa katsastaa messuja, kun kojut eivät ole ihan täynnä ihmisiä. Saa parempia kuvia ja on mukavampaa rauhassa katsella ympärille.

No mitä messuilta sitten voisi kertoa? Lähdin katsastamaan odottavin mielin puutarhapuolta. Vuosi toisen jälkeen samat kojut olivat edelleen samoilla paikoilla; Masku, Kivikangas,Puutarhanikkarit, Hollantilaiset tulppaanit ja kirjat. Hmm... onko täällä mitään uutta?
Kauniita kukkia ja upeita värejä ja ihan mukavia tarjouksia, mutta aikalailla samaa, mitä joka vuosi.
Tovin pyörittyä eteen tuli Keudan puutarhakoulun osasto. Täällä oli hauskoja idoita hyönteishotelleihin. Kierrätettyjä vanhoja lyhtyjä ja peltipurkkeja!! Lyhty oli varsinkin omaan mieleeni. 


Keudan puutarhakoulun hyönteishotellejaTörmäsin myös tuttuun kauppiaaseen ja hän valitti osastojen kalliita hintoja. Tästä syystä paljon pieniä yrityksiä on kuulemma jättäytynyt pois kannattamattomuuden takia. Jos näin tosiaan on, se on harmi, koska mielestäni nämä pienet yritykset ja yhdistykset ovat nimenomaan messujen suola jättiyritysten rinnalla.

Entä Ideapuutarhat? 
Edellisvuosista poiketen nyt alueet olivat realistisia ja toteutettavia. Kasvivalinnat eivät ehkä yllättäneet, mutta esillepano oli minulle mieleinen. Alue oli jaettu neljään osa-alueeseen: City-eko ja rakkausretriitti puutarhaan sekä lapsiperheen ja koiraperheen pihaan. Yleisilmeet olivat selkeitä ja voisi kuvitella että ne olisivat jonkun oikeita pihoja. Löysin heti pihoista mielenkiintoisia yksittäisiä detaljeja, joita voisi omalla pihalla käyttää, kuten lapsipihan chillailukulmaus tai city-ekon upeat kivetykset. 


Asu & Remontoi osastolta löytyi Kotipuutarha piha, joko oli todella realistinen kuplafolkkareineen kaikkineen. Todella uskottava kokonaisuus. En valitettavasti löytänyt enää takapihaa, mutta väsymyksellä oli ehkä osansa. Etupiha oli todella hienosti toteutettu ja lunasti lupauksensa.


Asu &Remontoi osatot pyyhälsin vauhdilla ja alue ammotti tyhjyyttä. Siellä ei ollut ketään! Giganttilavalla lopeteltiin, jotain esitystä ja kuuntelijoina näytti olevan yksi rouva. Sirviöin Perttu haastatteli jotain henkilöä Raksanurkassa tyhjille penkeille. Tämä varmasti kyllä muuttuu, kunhan viikonloppu koittaa. Tsempit sinne kaikille!

Mökkipuolella en käynyt laisinkaan, koska se ei ehkä kosketa minua niin, että olisin tutkinut sitä. Ehkä sunnuntaina, kun käyn katsastamassa vielä loppuhulinat.

Ideapuutarhan ohjelmalavalla olisin viihtynyt pidempäänkin, mutta kävin kuuntelemassa Saija Sitolahtea Järvempään Kukkatalosta, kun hän kertoi kukkatrendeistä kukkien sidonnassa. Miten mielettömän ihania kimppuja hän teki!! On ilo katsella tuollaista ammattitaitoa!! Miten vaivattomasti kimput syntyivät sujuvasanaisen esiintymisen ohessa. Tämä innosti heti kotona kokeilemaan omia taitoja! Noh... sanotaanko, että harjoitus tekee mestarin...


Järvenpään kukkatalon osasto ja Saija Sitola
Toinen luento mitä jäin kuuntelemaan oli Heidi Hannuksen esitelmää puutarhatrendeistä meiltä ja maailmalta. Sinänsä mielenkiintoinen luento, mutta tänä vuonna mitään konkreettista trendiä ei oikein esitelty. Oli enemmänkin ihmistyyppeistä ja minkä tyyppisistä asioista nämä ryhmät pitävät. Onko tästä ymmärrettävä, että puutarhatrendeissä mennään samaan suuntaan kuin muodissa ja kauneudessa; kaikki on trendikästä! Tästä lisää toisessa kirjoituksesa.

Tämä vuosi oli varsin onnistunut ja sain idoita ja tietoa. Toivon, että pienempiä yrityksiä ja seuroja olisi enemmän. Käyn vielä sunnuntaina katsomassa messuvilinät ja viimehetken löydöt ja loput mielenkiintoiset luennot.

Oikein antoisaa messuviikonloppua kaikille!!

4 kommenttia:

 1. Hyvin sait otettua yleiskuvia laajoista alueista, kun ei ollut vielä paljon ihmisiä liikkeellä. Tuo yksi esittelypiha toiseksi viimeisessä kuvassa on kyllä hieno! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tosiaan paljoakaan ihmisiä vielä torstaina. Kerrankin sai kuvattua mieleisiä kuvia. Huomenna taas uudestaan.

   Poista
 2. Kiitos messukuvista! Tänä vuonna en päässytkään paikalle. Usein messut on aika samanlaisia, mutta aina niistä jotain ideaa löytyy. Kun ei vaan kävisi puutarhamessujen hinnoittelulla sama kuin sisustus- ja lahjatavaramessuilla, ne hinnoiteltiin kokonaan loppuun. Osastoja oli lopulta niin vähän, ettei niistä ainakaan minulle löytynyt tarpeeksi kiinnostavaa. Monet pienemmät firmat jätti tulematta messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt oli kyllä tapahtuma vielä laaja ja runsas ja varmasti siellä riittää kävijöitä. Pitää vaan olla joku juttu jota lähteä etsimään, kun sinne menee. Vuosi toisen jälkeen ei kuitenkaan voi Avantin koneita, Maskun kalusteita tai Mustangin grillejä ostella. Joten luennot ja puutarhat ovat parhaita sellaiselle, joka vuosi käy, mutta ei ehkä tarvi hankkia mitään erityistä.

   PoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)