lauantai 29. maaliskuuta 2014

Huhtikuun kylvöt

Otin vähän varaslähdön huhtikuun kylvöille. Luotan siihen, että kesä ja kärpäset tulevat tänä vuonna hieman aiemmin ja pääsen istuttamaan ulos ajoissa.

Ensin koulin maaliskuun kylvöt, jotka olivat nousseet. Brokkoli eli parsakaali oli kasvanut hienosti ja itävyys oli lähes 100 %. Samoin naapurilta saatu punainen Akileija on lähtenyt hyvin kasvuun, kuin myös Leijonankita, jota kasvatan ensimmäisen kerran.
Jostain käsittämättömästä syystä persilja ei lähtenyt kasvuun taaskaan, ja siellä oli 3 onnetonta, jotka olivat nousseet. Eli taidetaan jäädä ilman persiljaa taas tänäkin vuonna!

Eli uutta multaa peliin ja uusia taimia tulemaan hajakylvöllä. Isot siemenet, kuten kurpitsat asettelin kauniiseen riviin, josta ne on sitten helppo koulia ja laskea itävyys. Osaan arvioida sitten ensivuonna, montako siementä kannattaa kylvää.

Viherhuoneeseen siirretyt taimet kasvaa ja voi hyvin. Tänään koulitut maaliskylvöt siirrän sinne heti, kun näyttää siltä, että ovat selvinneen siirrosta.

Ja juuri kun kuvittelet, että tilaukset tälle kesälle olisi jo tehty, tuli postista Kauppilan kuvasto ja siellä silmiin pisti ihanaakin ihanampi Sinisade! Voih, kun haluaisin sellaisen, mutta ilmeisesti on kovin arka, enkä tiedä minne sen laittaisin. Kaikki suojaisat, aurinkoiset nurkat, ovat jo varattuja. Tässä kuva siitä Kauppilan sivuilta; ihana eikö vain!


Ps. vaihdoin muuten blogini nimen samaan kuin osoitteenikin on, eli KOTIPUUTARHURI.
Ruusuja ja vähän risuja on siis kuopattu. 

1 kommentti:

  1. Minä kylvän persiljan suoraan avomaalle ja hyvin on itännyt. Harmillisen vähän vain tulee hyödynnettyä, nytkin käänsin suurimman osan mullan alle täysin koskemattomana:(

    VastaaPoistaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Näitä luen (tuoreimmat päivitykset ylinnä)